Lesseps ultima la reforma i l’enllaça amb la reurbanització de Travessera de Dalt

p01f1Amb la plaça Sanllehy acabada amb polèmica aquest estiu per la manca d’arbres, la plaça Lesseps s’enllesteix l’enèsima reforma en què dues administracions, l’Ajuntament i la Generalitat, han de donar compliment a un mandat ‘polític’ amb dos sectors veïnals que finalment només està pendent de serrells, com la font o el pipi-can, però que enllaçarà amb les obres de la Travessera de Dalt.

Les obres de la Travessera de Dalt començaran sí o sí aquest octubre, després que ja estiguin en marxa les del pàrquing de Menéndez Pelayo i s’hagin licitat aspectes menors com la recollida pneumàtica. Però sens dubte aquesta serà la reforma més complexa del mandat a Gràcia, perquè afecta un dels seus grans eixos viaris, i a mitjan setembre la comissió de seguiment en farà una anàlisi detallat d’última hora sobre els timings que se seguiran. Els detalls fa temps que es coneixen: la nova Travessera al tram de Gràcia serà com el tram de Mitre.

A Lesseps, però, després de tretze anys d’obres, els veïns de Lesseps no s’acaben de creure que això tingui final. “Vam celebrar la retirada de la grua i estem contents que les obres s’acabin abans de finals d’any però ha estat un procés molt dur i massa llarg”, explica la vicepresidenta de l’AVC, Helena Mora.

La retirada de la grua, efectivament, com un element que gairebé formava part del paisatge de la plaça, va ser el símbol que assegurava el procés que ara és a punt d’acabar. Però encara hi ha serrells: a finals d’agost s’ha estrenat l’ampliada zona de jocs infantils però el parterre que hi ha més a tocar del carrer Pérez Galdós s’haurà de tornar a aixecar perquè s’ha de reubicar la font ornamental que ara roman desmuntada en dependències municipals. La font era una demanda d’Amics de Lesseps, reivindicadors del projecte inicial dels Viaplana.

Després de la reunió amb el Districte aquest estiu, l’altre grup de veïns i comerciants posen èmfasi en la resolució del polèmic espai per a gossos. El 15 de setembre, en una nova reunió, s’ha de prendre la decisió final: a Lesseps o fora. En paral·lel, i almenys fins al novembre, avancen les obres que depenen de Territori i que toquen al vial de circulació que passa pel centre de la plaça. Tot l’estiu s’han fet feines de cobriment i ara ja es veu l’estructura final.

1 thought on “Lesseps ultima la reforma i l’enllaça amb la reurbanització de Travessera de Dalt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *