Gerard Ardanuy: “Hem de reclamar junts que es faci l’IES Vallcarca a l’Ajuntament”

ExposiciónGerard Ardanuy (Barcelona, 1973) s’ha estrenat amb la Festa Major en el càrrec de president del districte i després d’un ple de constitució on BCN En Comú es va abstenir en la seva elecció. Ardanuy, exregidor d’Educació, cohabitarà amb Raimundo Viejo, ara regidor d’Educació.

Quin model de presidència exercirà?

Ho vaig ser ja a l’Eixample i la meva voluntat no serà substituir el regidor però sí canalitzar les visions de futur dels veïns. Jo sóc polític, i per tant, la meva figura no es pot quedar a obrir i tancar actes.

Serà un president sense consellers. No n’hi ha cap de Demòcrates de Catalunya…
Però de CiU sí, i sóc regidor d’aquest grup i em sento incorporat en aquest projecte, que encapçala Xavier Trias. Em sento perfectament representat per la portaveu i tots els consellers del grup de CiU a Gràcia.

I amb el regidor, Raimundo Viejo, en què us entendreu?
Per exemple, donant un pas endavant en el concepte de radicalitat democràtica. El president pot impulsar polítiques de participació, i podem arribar a complicitats molt altes. O també, per exemple, en polítiques de justícia social i de creixement econòmic local.

Us trobareu en Educació perquè és el teu relleu al govern.
Jo defenso un servei públic amb uns alts estàndars de qualitat, i no sóc liberal en aquest sentit. Però qui presta el servei per a mi no és la clau, mentre qui l’executa no tingui per objectiu fer negoci.

No hauries canviat la gestió de l’escola bressol d’Escorial.
No, perquè no incrementa ni una sola plaça més a la ciutat. Tancaran grups a altres escoles i traslladaran els professionals a Escorial. I caldrà veure si aquests professionals podran prestar la singularitat inclusiva que es plantejava.

L’IES Vallcarca es farà?
La planificació està feta. Vam pactar amb la Generalitat sis instituts, dos de nous, i vam escometre a Gràcia el projecte d’Univers. Tot el compromès, ho hem fet. Si hem de reclamar que es faci a l’Ajuntament, amb el regidor, ho farem.
Què és el que troba a faltar per fer a Gràcia?
Gràcia té plana i muntanya i realitats socials molt diferents. Per tant, hi ha un paper molt elemental de desplegar equipaments que atansin el servei públic a la ciutadania. Tenim Violeta i ara Quirón, que ha de ser el gran desenvolupament d’equipaments futur. Però cal observar noves oportunitats i reclamar junts efectivitat en el pla d’inversions per a Gràcia.

Com seran els plens?
Més partits vol dir més visualització d’acords. Hi ha grups molt diferents però ha d’haver-hi factors que generin complicitat. Ja hem sopat junts per Festa Major, i podem superar moltes barreres.

Hi haurà un efecte 27-S al Districte?
No ho crec a curt termini, però sí que hi haurà canvis profunds de país. Perquè la gent en vol més.

De fet, el regidor de Gràcia, al seu Facebook, ha dit que Unió serà la sorpresa d’aquestes eleccions. Ho comparteix?
No tinc la perspectiva que té el regidor de Gràcia respecte el meu antic partit, perquè d’Unió jo parlo més des del cor que des de la fredor demoscòpica. Seria polèmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *