Districte i Gràcia on vas? pacten regular els hotels fora del pla d’usos i a nivell de ciutat

p06f11La reforma del pla d’usos d’establiments de pública concurrència, la debatuda iniciativa que en el mandat passat va merèixer un procés participatiu però que es va guardant al calaix per manca de consens polític, ha recomençat la negociació aquest dilluns en una reunió entre Districte i la plataforma Gràcia on vas? on s’han posat les bases de la comissió de seguiment que ha de perfilar un acord. De moment, mentre ja s’ha encarregat una proposta de fusió de documents a l’equip redactor de l’aprovació inicial, la regulació dels hotels passarà a dependre de ciutat.

Gràcia on vas? se’n van anar de vacances mostrant el “cabreig” per l’absència del regidor en la presentació del decàleg de refosa del pla d’usos, que plantejava reduir llicències de bars i restaurants, i dilluns les dues parts van acabar la reunió amb “sintonia”. I un encàrrec: l’equip redactor de l’aprovació inicial del pla, encapçalat pels serveis tècnics del Districte i el Taller d’Estudis i Serveis d’Estratègies Urbanes (TESEU), presentarà a l’octubre una proposta de fusió de documents (l’aprovació inicial, el procés participatiu i el decàleg) que s’abordarà en una comissió de seguiment. En aquesta comissió, versió 2.0 del grup motor del procés participatiu on hi havia agents socials i tècnics, s’hi incorporaran grups polítics “a partir d’un determinat moment”, segons apunta Robert Soro, en nom del Districte. En altres plans d’usos, com el de Ciutat Vella, també elaborat per TESEU, hi havia històricament un apartat per als hotels. Però ara “les circumstàncies han canviat radicalment”, segons Soro, ja que “hi ha una moratòria d’hotels i s’està replantejant tota la regulació d’allotjaments turístics”. En aquest sentit, i tenint en compte que Barcelona vol reobrir el debat sobre el model turístic a la ciutat aquest octubre, Districte i plataforma també han acordat derivar la regulació dels hotels de Gràcia a un àmbit de ciutat. A la reunió, en nom del Districte hi van assistir el regidor, Raimundo Viejo, i els cinc consellers de Barcelona En Comú, a més del gerent i del director de serveis tècnics, i en nom de Gràcia on vas? tres representants, entre els quals Àlex Garcia i Lluís Brau. “L’Ajuntament està en sintonia amb el procés participaiu i amb el decàleg”, apunta Garcia

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *