Casa Vicens afronta la rehabilitació de la façana i s’aprova el pla que inclou un bar

p01f1La reconversió de la Casa Vicens en museu va cremant etapes per arribar a la tardor del 2016 amb tot a punt: la primera fase de les obres iniciades a l’abril es va concentrar en el buidatge d’envans i d’enguixats no originals i el reforç estructural i la segona fase se centrarà ara en la rehabilitació de la façana. Però dimecres de la setmana passada es va produir un moviment important a l’Ajuntament: l’aprovació inicial del pla especial que permetrà descatalogar i enderrocar els cossos afegits des del 1925, rehabilitar elements originals i reconstruir interiors. La reforma inclou un espai de degustació al jardí.

La imatge de la Casa Vicens que té el veïnat no s’ajusta al projecte de Gaudí: entre 1883-1888 l’arquitecte va desplegar el seu primer projecte de maduresa, que acabaria sent el 2006 Patrimoni Mundial de la UNESCO, amb espais ajardinats al voltant que amb l’especulació dels anys 60 i 70 van deixar la casa enclotada, envoltada d’edificis i plena d’afegits. Ara els nous propietaris, Morabanc, sota la direcció arquitectònica de David García i museística de Jordi Falgàs, volen tornar -fins on sigui possible- a la idea original. Per això la segona fase de les obres serà més visible i se centrarà en la façana: es recuperaran les escriptures aràbiques i es mantindrà l’ampliació cap al carrer Gran que Serra Martínez va fer el 1925, però s’eliminaran annexos exteriors i banys i cuines interiors, que se substituiran per un fals històric modernista.

Un dels elements destacats serà l’edificació d’una coberta per fer un bar-restaurant a l’extrem interior del pati. En forma de triangle, la zona de degustació té una sola planta, amb una alçada atotal de 4,8 metres i està connectada a la casa amb espais per a cuina, vestidors per als treballadors i lavabos. El cobert, que també s’obre a la possibilitat d’acollir esdeveniments privats però que no està pensat com a bar obert al carrer, té una clàusula de provisionalitat, pendent de l’evolució de l’entorn del carreró de Carolines.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *