Les Torres de la Salut seran un centre de dia i una residència per a gent gran

IMG_8005Si abans de l’estiu la zona d’Escorial amb Mare de Déu de la Salut era notícia pel pacte entre l’escola Virolai i el Tennis La Salut per ubicar el nou petit Virolai, ara és justament la cantonada, on fins al 2012 hi van haver les històriques (i okupades) Torres de la Salut, que es transformarà en una residència privada de gent gran. L’Ajuntament ha fet l’aprovació inicial del pla especial d’una operació que promou Núñez y Navarro a través de la societat Peromoinver.

El 4 de juliol de 2012 divuit persones van ser desallotjades d’un grup de casetes de planta baixa a tocar de l’ermita de la Salut, en perpendicular. Les anomenades Torres de la Salut, que les noves generacions havien rebatejat com Marichi Weu, El Equipo B, la Gruta o Vila Vicenta, van passar a millor vida i tot va quedar en un solar. El propietari, Núñez y Navarro, guanyava així un pols que havia convertit aquells espais, en vuit anys, en zona oberta del moviment okupa, fins i tot amb una biblioteca que acumulava i repartia llibres per als presos de Can Brians.

Tres anys després l’Ajuntament ha tirat endavant, en fase d’aprovació inicial, el pla especial que reparcel·la aquells espais en un futur equipament privat a canvi d’aconseguir fer retrocedir la línia del carrer per afectació del Pla General Metropolità (PGM) de 1976. Aquest moviment, segons es posa de manifest en la memòria del pla especial, ara en exposició pública, permetrà una nova amplada de la via pública fins als 16 metres i dos carrils de circulació, de manera que s’alleugerirà el trànsit de les escoles que hi ha al nord de la Travessera de Dalt.
L’equipament privat, en qualsevol cas, tindrà un caràcter sanitari assistencial, ja està reparcel·lat (de les quatre parcel·les oficialment reconegudes fins ara a una de sola) i fixa un total de 4.831 metres quadrats. En la nova única parcel·la, i en cas que el pla especial d’ordenació d’usos i volums, s’aprovi de manera defintiva, es desplegarà un edifici de planta baixa i tres-quatre plantes amb 116 places per a residents del centre geriàtric i 70 places per a usuaris del centre de dia. Hi haurà cinc plantes de soterrani, quatre de les quals seran per aparcament, amb 208 espais per a cotxe i 28 per a moto.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *