L’escola privada d’arts escèniques de Gual i Abad obre seu a Còrsega

IMG_8131Després de la lliçó inaugural de la setmana passada, aquest dimecres s’ha posat en marxa al carrer Còrsega 409 el curs d’ESART, l’escola d’arts escèniques, música i imatge que impulsen el director artístic Joan Maria Gual i el productor musical Alejandro Abad i que també compta entre el professorat amb actors com Emma Vilarasau, Nina i Marta Angelat. La UB marxa definitivament de Gràcia.

Gràcia guanya una escola privada d’arts escèniques que atorga graus universitaris d’acord amb l’espai europeu i perd una miniseu de la UB, ja que el 2013 va marxar Relacions Laborals i ara el Centre de Digitalització hi ha tingut una curta estada fins que s’ha desplaçat al 22@. Aquest és el moviment de peces que s’ha produït a l’equipament universitari del carrer Còrsega 409, que aquest dimecres s’ha omplert de nou d’estudiants.

Més enllà del canvi de color de les columnes de l’entrada, del blau de la UB al vermell de l’ESART, el nou centre educatiu, que es presenta com un campus internacional d’arts escèniques, música i imatge, arriba a Gràcia després de “morir d’exit” a Sant Cugat, tal com diu el director teatral i portaveu de l’area d’universitats Joan Maria Gual. “A Sant Cugat hem quedat desbordats amb els batxillerats i no teníem opció de créixer, de manera que hem instal·lat aquí els graus”, apunta Gual.
La seu de Còrsega ha arrencat aquest dimecres amb el primer curs del grau de dansa, els dos cursos del grau de teatre musical i interpretació (àcting) i els dos cursos del grau de creació i producció musical. A la vista de l’equip docent mediàtic, farcit de “professionals en actiu”, com prefereix subratllar Gual, l’escola es vol presentar com una oferta més completa que altres centres similars que hi ha a Gràcia. No només pel reconeixement de grau universitari de formació professional, oficial al Regne Unit, sinó perquè busca formar l’artista total “en el model britànic d’aprendre i fer i aprendre i fer continu”. La part musical, amb la presència en l’equip del productor i compositor Alejandro Abad (David Bisbal, David Civera, OT) també hi té un paper destacat.

Les classes han començat però la inauguració oficial no es farà fins al febrer. Mentrestant ja hi ha tres plantes en marxa, i tres més que s’estan adequant i insonoritzant per complir amb els requisits tècnics del centre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *