L’Hospital de l’Esperança obrirà el CUAP provisional abans que es traslladi a Larrard

IMG_8116El mapa dels Centres d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), una de les grans batalles de Gràcia pel fet de ser l’únic districte on encara no hi ha aquest servei de 24 hores, es completarà aquest 2016 a nivell local en una operació a tres bandes que implica l’Hospital de l’Esperança, el nou CAP Vila de Gràcia del carrer Còrsega i el CAP Larrard de la Travessera de Dalt. L’Esperança, que ara assumeix les urgències de Gràcia però només fins a les 8 del vespre -com qualsevol CAP- acollirà en primera instància el nou servei, que després es reubicarà al CAP Larrard.

CatSalut ha comunicat aquesta proposta aquesta setmana en una reunió dimecres del consell de Salut de Gràcia amb responsables polítics i tècnics i aquests últims ho han explicat posteriorment a les seves plantilles. El moviment és complex i pretén satisfar la majoria de les aspiracions, tant la del nou equip de govern a l’Ajuntament i al Districte de Gràcia com fins i tot d’entitats com l’Assemblea Vila de Gràcia, l’Associació Veïnal de Gràcia i la Marea Pensionista, que s’han manifestat reiteradament en les últimes setmanes a favor del CUAP L’Esperança. Fonts coneixedores del contingut de la reunió de dimecres al Districte, que es va fer després d’una visita d’obres al CAP Vila de Gràcia, han explicat que en un primer moment el CUAP s’estrenarà a l’Esperança “sense cobrir les 24 hores”, fins a les 12 de la nit. L’obertura provisional a l’Esperança es vincula a la reordenació de l’atenció sanitària que comportarà l’estrena del CAP Vila de Gràcia del carrer Còrsega.

Un cop el nou CAP engegui, amb la previsió de principis de 2017 -tal com va apuntar aquest setmanari la setmana passada-, la reordenació de serveis permetrà que el CAP Larrard estigui en disposició d’assumir en la seva totalitat el CUAP de 24 hores. “El CatSalut manté la idea que aquests centres d’urgències han d’estar principalment coordinats amb els centres d’atenció primària del territori”, apunten aquestes fonts, i la millor manera a Gràcia, segons el consorci, és ubicar el CUAP a Larrard.

La fórmula per activar el CUAP, però, no ha acabat d’agradar als sindicats. El secretari general de CC.OO. a Parc Salut Mar, José Sancho Lara, ha vist un intent de “privatitzar un servei públic a canvi de guanyar quatre hores d’urgències”. “Tants anys lluitant per tornar a tenir les urgències a l’Esperança i ara se les emporten a Larrard; això debilita un hospital que ja està prou debilitat”, ha apuntat. Els professionals del CUAP, segons Sancho, se subrogaran a la mútua que gestiona el CAP Larrard. “Ho intentarem aturar”, avisa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *