Els Jardinets incrementen l’oferta de luxe amb nou habitatge, comerços i restaurants

p01f1La dinàmica de creixement dels Jardinets de Salvador Espriu com a zona definitivament de luxe no s’atura, amb noves iniciatives, totes lligades a una forta capacitat adquisitiva, que ja s’han instal·lat i que aniran a més en els propers mesos. Un cop ha trascendit el dríbling del grup inversor KKH per fer pisos de luxe en lloc d’un hotel de la cadena Four Seasons, ara és Núñez y Navarro qui ha rebut llicència per a la rehabilitació integral i conversió d’un edifici a grans habitatges de lloguer. L’augment del preu del lloguer, de fet, ja es nota també als carrers limítrofs, Riera de Sant Miquel, Sèneca o Santa Teresa.

Pisos de 140 metres quadrats als Jardinets, lloguers ja a 1.000 euros per 80 metres quadrats a Sèneca, el tercer restaurant japonès en cent metres a 25/30 euros de mitjana el sopar, la primera botiga Wonder Shop a Europa, apartaments a 168 euros per nit i els coneguts hotels a 500 o 1.000 euros per nit. Aquesta és la realitat creixent dels Jardinets.

“Una de les zones més cares de la ciutat”, segons fonts immobiliàries. Si KKH tanca l’operació per fer pisos de luxe a la Torre Deutsche Bank, només serà la cirereta d’un pastís que ja estan aixecant Núñez y Navarro -que també farà pisos a Príncep d’Astúries, darrere del Bosque-, Fujifilm, Tokyo Sushi i les boutiques i galeries de Sèneca, Riera de Sant Miquel i Santa Teresa (Gratacòs, Sta Teresa).

Precisament el gran canvi s’ha notat en aquests carrers secundaris, abans foscos, on ara hi aterren arquitectes com el despatx Kobfuji per dissenyar restaurants o noms com Beth Surroca, Criss Randuà i Sonia Yebra per obrir multimarca de luxe. Aquest últim cas serà recordat pel dia que es va tallar el carrer Santa Teresa amb cinta reservada al dret d’admissió per fer la inauguració. A Sèneca, a l’espera del sí o no a la residència d’estudiants, la llibreria Europa queda ja com un bolet entre galeries i dissenyadors. Els veïns ara es queixen que un assentament pròxim ho fa servir de vàter a l’aire lliure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *