L’Ajuntament trasllada els Serveis Socials del Coll pels corrents d’aigua perjudicials

p09f1_webNo han parat fins que ho han aconseguit. CC.OO, UGT i CGT han vist com s’ha fet efectiva la solució provisional que han proposat des del març de l’any passat, quan uns informes encarregats per l’Ajuntament van concloure que l’edifici tenia corrents d’aigua que podien afectar la salut. Els estudis es van fer després que es detectessin malalties greus en dues treballadores que treballaven en el mateix lloc en un període de vuit anys.

Dimecres els veïns que es van acostar al carrer Aldea, a la banda del centre cívic que acull des de fa anys el centre de serveis socials de Coll-Vallcarca, i que en algun cas s’havien intentat posar en contacte repetidament amb el servei, van trobar un cartell que canviava per sorpresa el dia setmanal de tancament de l’oficina -dimecres al matí en lloc de dijous al matí.

Al telèfon d’urgències altres treballadors explicaven que aquell mateix matí van rebre la notificació que Coll-Vallcarca estava “de mudances” i la concreció definitiva la donaven els sindicats. Serveis Socials del Coll-Vallcarca encara obrirà algun dia a la seu que té al nord del districte, però la decisió està presa: s’ubicarà provisionalment als serveis centrals del carrer València.
Els sindicats, que sempre han defensat que la reubicació provisional era “viable i assumible” si hi havia voluntat de respondre als “riscos psicosocials” que es van detectar en els informes de l’associació d’edificis malalts Artem, van arribar a proposar la reubicació en barracons “en algun espai/ solar/plaça del barri o barris colindants” i així ho van apuntar també en una carta enviada al nou equip de govern a mitjans de juny (vegeu núm. 571, 574 i 581).

Una de les propostes d’aquella carta és la que finalment ha escoltat la nova direcció de Serveis Socials. que encapçala Jordi Sànchez, i a la qual es va negar el seu antecessor, Àngel Miret: la “recol·locació en espais de IMSS al carrer València en el que es pogués reubicar les professionals d’aquest servei”. La decisió arriba en un moment que, segons apunten fonts sindicals, el nou edifici dels Serveis Socials de Coll-Vallcarca al carrer Maignon 15 “van per llarg”, tot i que els mateixos sindicats també van demanar una acceleració de l’adequació perquè hi poguessin anar al mes de desembre. Però aquesta setmana a Maignon l’arranjament està gairebé com abans de l’estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *