Vallcarca no patirà cap nou enderroc si l’espai afectat no té un ús immediat

p07f1“A Vallcarca volem visualitzar en aquest mandat que ha canviat la dinàmica d’anar destruint i creant desolació i volem crear el barri entre tots”. Amb aquesta màxima, Robert Soro, portaveu de l’equip de govern i nou responsable de les taula d’urbanisme de Vallcarca, ha anunciat, després de la primera reunió d’aquest òrgan de participació, que el barri no patirà cap nou enderroc si l’espai afectat no té un ús immediat, com a Cambrils 5 ara fa quinze dies. Com a contrast, el jutge ha acceptat l’enderroc de dues cases i un solar al carrer Bolivar.

No hi haurà comissionat específic a Vallcarca, com en el passat mandat amb la figura -a vegades polèmica- de Miquel Esteve. Però la reivindicació més antiga i enquistada de Gràcia, el pla Vallcarca, és prioritària per al nou govern. No hi ha més apriorismes que les conclusions del procés de participació que es va fer el novembre de 2014, i del qual n’ha quedat una taula de concertació, i no hi haurà més enderrocs si l’espai no té previst un ús immediat. L’última expropiació de Cambrils ja ha seguit aquesta tònica. “Pot servir mentrestant perquè els veïns facin servir-lo per guardar coses”, apunta Soro.

La taula d’urbanisme de dijous passat va analitzar el jardí que envoltarà els arabescos, pujant a mà esquerra, i va trascendir l’expropiació de tres espais de la part alta de Bolívar (números 34-36, 48 i 54) que toquen a avinguda Vallcarca. L’Ajuntament no es compromet, de moment, a calendaritzar la rambla que ha de créixer des del solar de la Casita Blanca, perquè allà justament se li genera una contradicció de discurs: el jutge ha autoritzat l’expropiació de dues cases i un solar a petició privada. Les cases seran enderrocades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *