Can Sert, seu del Refugi d’Obreres, elimina afegits al final de la reforma

P01F1Darrere de la biblioteca Jaume Fuster de la plaça Lesseps, gairebé sense que s’apreciï el seu valor arquitectònic que es remunta al segle XVIII, s’aixeca Can Sert, la seu del Refugi d’Obreres, que aquests dies llueix una enorme bastida que servirà per enllestir la fase final d’un llarg període de reformes. La fase final suposarà l’eliminació de cossos afegits, que suposaran la pèrdua d’un pis, i el realçament d’una masia històricament molt reformada.

L’actual seu a Gràcia de les Filles de la Caritat, l’anomenat Refugi d’Obreres, ja es va començar a transformar en el mandat del regidor Guillem Espriu (2007-2011), amb l’expropiació dels terrenys on ara hi ha el parc provisional de jocs infantils, la creació del pàrquing subterrani i la construcció del nou i modern edifici que toca a l’avinguda Vallcarca. Però la seva història va molt enrere, fins a la propietat de la família Sert, pares del pintor i industrials tapissers amb centre d’operacions a Taradell.

La finca, envoltada en aquells primers temps de terrenys de cultiu, caracteritzada pels seus elements neoclàssics i dedicada inicialment a acollir treballadores jubilades de la Comercial Sert (més coneguda com ‘El Tint’), ha registrat una forta evolució sobretot arquitectònica, amb moltes reformes i un nou sector ajardinat, i l’Ajuntament havia requerit ara l’eliminació de cossos afegits si els propietaris, la fundació privada que gestiona el Refugi d’Obreres, volia escometre la fase final d’unes obres que ja es van iniciar l’any passat per la banda del carrer Ballester.

“Amb la residència nova la casa va quedar a mitges, i ara hem aprofitat per completar el que quedava fent alhora obres de reforçament general de l’edifici”, apunta a l’Independent l’administrador de la fundació Josep Maria Recasens. El departament de Patrimoni de l’Ajuntament, segons apunten fonts municipals, té l’edifici catalogat, i segueix de prop la reforma, amb llicència d’obres del Districte, a través d’un equip de tècnics municipals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *