L’escola Virolai absorbeix el Reina Elisenda amb ideari i claustre inclòs

p07f1El procés de confluència d’escoles concertades a Gràcia, fet amb èxit entre Kostka i CorMar el 2012 i fracassat entre Patufet i la Salle abans de l’estiu d’aquest 2015, ja té un altre episodi sobre la taula: l’escola Virolai del carrer Ceuta/Portell absorbeix el Reina Elisenda del carrer Olot, a tocar de la porta principal del Park Güell. L’acord s’ha saldat amb el sí de les dues parts però amb una certa inquietud dels pares i mares del Reina.

L’escola Virolai, que està fent forts moviments reorganitzatius amb el trasllat del Petit Virolai des de l’avinguda de Sant Josep de la Muntanya a antics terrenys del Tennis La Salut (vegeu núm. 563), ha ratificat des de la setmana passada un nou i ambiciós projecte d’absorció de l’escola Reina Elisenda, que inclou conservar l’ideari de l’escola, mantenir el claustre i no canviar el centre del carrer Olot d’ubicació durant els propers cinc anys. El Virolai, que va informar divendres els pares i mares de l’escola, ha confirmat en una comunicació oficial, signada per la directora Coral Regí que no hi haurà cap canvi “ni a curt ni a mig termini” més enllà de l’absorció oficial i admet que la resolució final està “pendent encara d’alguns permisos oficials”.
El Reina Elisenda, per la seva banda, va convocar divendres a través d’un correu electrònic signat per la fundadora Maria-Clara Forteza els pares i mares a una reunió que es va celebrar aquest dilluns i a la qual hi van assistir la fundadora mateixa, la directora Marta Medrano, tot el claustre i uns 150 pares i mares. En la reunió, segons ha pogut saber aquest setmanari, s’hi van expressar alguns dubtes i inquietuds pels efectes de l’absorció.

L’acord entre el Virolai i el Reina Elisenda té totes les possibilitats d’anar endavant pel caràcter concertat dels dos projectes i per la similitud de models, si bé en la reunió del Reina Elisenda algunes veus van precisar que la principal diferència rau en el caràcter “més competitiu” del Virolai i en els preus més elevats. Altres dubtes se centren en la garantia d’acabar l’escolarització als alumnes que ara estan fent P3, P4 o P5.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *