El Districte engega els estudis previs per a la reforma de la plaça Mons de Vallcarca

IMG_8536La plaça Mons, a tocar del pont de Vallcarca, serà una de les primeres reformes que activarà el nou equip de govern amb segell propi, no d’herència anterior, i el nou gerent, Pere Camps, va anunciar dilluns al consell de barri del Coll que ja s’estan fent els estudis per a l’arranjament del malmès ferm de llambordes i l’ampliació de voreres.

La plaça Mons és el gran distribuidor entre Vallcarca i el Coll i més enllà cap al Carmel, d’on surt el passeig de la Mare de Déu del Coll i a on s’arriba a l’avinguda República Argentina pel pont. Però ja fa anys que el seu ferm de llambordes és demodé i ningú recorda que el pla Vallcarca hi comtemplava una rampa directa i ascendent des de l’avinguda Vallcarca. El diagnòstic de l’AV Coll-Vallcarca, tal com va detallar al consell el president de l’entitat, Salvador Barrau, és demolidor: “les llambordes han cedit, el ferm és desigual, cal instal·lar asfalt rugós, arranjar passos de vianants i posar baranes a l’oasi de les palmeres”.

A aquests detalls, que salten a la vista a peu de plaça, s’hi agafarà el Districte per redefinir l’espai. Fonts municipals han explicat que a la ja prevista remodelació del ferm s’hi afegirà també la redefinició global de l’espai i l’ampliació de voreres. En el mateix àmbit de barri s’hi ha de tenir en compte l’estrena a mig termini de l’equipament cívic de l’antic Consolat de Dinamarca i les veus que demanen un lífting per al passeig de la Mare de Déu del Coll.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *