Els paradistes de l’Abaceria exigeixen a l’Ajuntament que desencalli ja la reforma

IMG_8550La nova Abaceria és a hores d’ara una incògnita i els paradistes s’impacienten. L’últim mercat de Barcelona pendent de reforma tenia projecte sobre la taula al juliol, i tot feia preveure que es tiraria endavant per poder complir les dates pactades: trasllat a la carpa al passeig de Sant Joan el gener de 2017. Però amb el canvi de govern tot el procés s’ha aturat i ara els paradistes reclamen a l’Ajuntament que mogui fitxa perquè consideren la reforma “urgent”.

“Nosaltres tenim els deures fets, només falta que els responsables de l’Ajuntament facin el pas que els correspon”. Jeroni Magrans, membre de la junta dels paradistes del mercat de l’Abaceria, subratlla que estan “molt enfadats” per la incertesa a dia d’avui del projecte, quan tot estava “pactat”. Amb el document definitiu, discutit i modificat, i a falta d’una assemblea extraordinària convocada al juliol i que no es va fer, on tot feia preveure que la majoria dels paradistes aprovaven la reforma, esperen “notícies” de l’Ajuntament després de tres mesos de “silenci”. Hi ha almenys convocada una reunió amb el Districte, amb qui encara no s’han trobat, el proper 23 de novembre.

El procés, iniciat el 2010, ha tingut moments claus, com ara l’adjudicació de la redacció de l’estudi previ de viabilitat a E-Scentia Global per 60.000 euros. En quant al tema del supermercat, Magrans puntualitza que els paradistes tenen prioritat pel que fa als metres que ocuparan finalment. Al febrer de 2015, els arquitectes van presentar l’estudi a la junta i al juliol hi havia convocada la reunió amb l’Institut de Mercats. “Hem passat de tenir la data de trasllat a la carpa a no saber res en absolut”, afegeix el portaveu dels paradistes que, a més, denuncien les condicions “precàries” amb què treballen (goteres, climatització inexistent) i els serveis “deficients” que es troben els clients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *