El Casal Tres Lliris, desallotjat després de 22 mesos d’arrelament al barri

lliris

El Casal Popular Tres Lliris, hereu de la branca independentista del moviment okupa, ha tancat aquest dijous una etapa de 22 mesos d’okupació en una antiga sucursal de CaixaCatalunya a la Travessera de Gràcia, un cop els Mossos d’Esquadra han executat la sentència judicial que des de l’estiu amenaçava la iniciativa amb data oberta de desallotjament. A quarts de vuit del matí agents de paisà de la Policia de la Generalitat han acompanyat una brigada d’obres, els quals han procedit a tapiar amb planxes de ferro l’immoble; en aquell moment no hi havia ningú, malgrat que en les últimes setmanes els integrants del casal havien fet nombroses permanències nocturnes. El desallotjament, que l’any passat es va vincular a la possibilitat d’una operació policial simultània sobre el Banc Expropiat -l’altra sucursal de Travessera okupada, aquesta des de fa quatre anys-, posa fi a una nova etapa dels moviments socials independentistes que en els últims anys han okupat espais com el Casal Popular de Ros de Olano, el Casal Ovidi Montllor del carrer Maria, el Casal Popular de Verdi o el Casal Popular La Barraqueta del carrer Virtut -abans que es traslladés a la plaça del Raspall ja en format d’associació amb seu a l’antic bar Resolís i amb contracte de lloguer.

La manifestació de rebuig, que ha sortit de plaça Joanic a les vuit del vespre, ha aplegat centenars de persones que han cridat consignes contra l’ajuntament i han llençat ous ple de pintura a la façana del Districte. Durant la marxa, sota el lema, “Davant del desallotjament, les joves plantem cara”, s’ha desplegat una pancarta contra el futur hotel de la plaça del Sol i s’han trencat nombrosos aparadors d’entitats bancàries.

1 thought on “El Casal Tres Lliris, desallotjat després de 22 mesos d’arrelament al barri

  1. Avui al final una altra manifestació okupa totalitària destrossant les entitats bancàries de Gràcia. Aquesta és la democràcia de la CUP? Potser millor que anem a eleccions i ens oblidem d’aquests indesitjables!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *