La reforma de l’Abaceria es frena pel dubte del Districte i la prioritat de Sant Antoni

p06f1La reforma del mercat de l’Abaceria no començarà el gener de 2017, amb el trasllat previst a la part alta del passeig de Sant Joan. L’argument principal, que aquest dijous l’equip de govern del Districte ha explicat als grups municipals, és el dubte de l’Ajuntament sobre aspectes de l’estudi que té el sí majoritari dels paradistes, la recerca d’un consens polític i social més ampli i altres prioritats de l’Institut de Mercats.

L’Abaceria ja fa més de cinc anys que va iniciar les negociacions, tal com L’Independent va detallar la setmana passada amb el préssing dels paradistes perquè l’Ajuntament mogui fitxa, però s’haurà d’esperar encara una mica més: la reforma serà, amb tota probabilitat aquest mandat, però el nou equip de govern no veu gens clar que elements de l’estudi previ, tancat al juny, com el supermercat o la part superior d’oficines, no necessitin més debat. “El Districte vol tenir veu en aquests punts”, asseguren fonts municipals, que també posen èmfasi en la recerca d’un consens polític després que la CUP, per exemple, ja hagi qüestionat el projecte anterior de CiU.
El principal escull és la emprenyada dels paradistes, que pot anar en augment, un cop ja s’havia tancat la data del gener de 2017 per fer el trasllat a la carpa provisional del passeig de Sant Joan. Però és que, a banda del consens polític i social que l’equip de govern busca -ja parla de procés participatiu-, també hi jugaria en contra del calendari la prioritat de l’Institut de Mercats per acabar el mercat de Sant Antoni, al qual li falten 22 mesos. En la reunió de dijous, els partits van posar sobre la taula també l’impacte de les obres a l’entorn i la necessitat que la reforma s’acabi fent sí o sí dins dels quatre anys de mandat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *