Els Lluïsos estrenen la seu que els fa afrontar amb garanties els 200 anys

lluisosEls Lluïsos, una de les entitats amb més socis i més trajectòria històrica de Gràcia però sobretot l’entitat amb una estructura de funcionament més consolidada, ha celebrat aquest cap de setmana l’estrena de la seva seu totalment remodelada amb aspiracions d’arribar amb garanties de modernitat i funcionalitat als 200 anys d’aquí a només quatre dècades. Amb la presència del conseller de Cultura i exregidor de Gràcia, Ferran Mascarell; de l’actual regidor, Eloi Badia; i de l’exalcalde, Xavier Trias, un miler de persones s’han concentrat a la plaça del Nord i a la visita de les instal·lacions en un cap de setmana amenitzat també per les activitats organitzades, des de les activitats infantils i musicals a la representació de ‘El somni d’una nit d’estiu’ de Sotacabina Teatre.

Les obres de remodelació integral, que han costat gairebé 3 milions d’euros, s’han fet gràcies a tres vies de finançament: una subvenció d’1,3 milions a través de l’ICUB de l’Ajuntament de Barcelona, un préstec bancari de 700.000 euros, i finalment, la captació de diners a través d’ajuts individuals i patrocinis prevista al tram final i que, junt amb un nou ajut municipal, busca arribar als 750.000 euros.

Per aquest motiu, l’entitat ha afrontat la recta final de les obres amb la posada en marxa d’una campanya de recollida de diners ja prevista a l’inici del projecte per a fer front al cost pendent per finançar les noves instal•lacions. La campanya pretén implicar 400 famílies perquè aportin un dipòsit de 500 euros, a retornar a partir dels dos anys. La iniciativa ja ha recollit 27.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *