Gràcia On Vas? exigeix eliminar el nou bar de Casa Vicens per aprovar el pla especial

p07f1Ni la casa Müller d’Adolf Loos, a Praga, ni la casa Tugendhat de Ludwig Mies Van de Rohe, a Brno, ni la més propera casa museu Lluís Domènech i Montaner, a Canet de Mar, tenen bar-restaurant. És per això, i perquè es contradiu “de forma barroera” amb les retriccions del pla d’usos, que la plataforma Gràcia On Vas? exigeix eliminar el cos annex plantejat al jardí de la casa modernista si es vol aprovar el pla especial que la converteix en casa-museu.

El pla especial de Casa Vicens, aprovat inicialment per l’Ajuntament el passat 23 de setembre, ha tancat aquest dilluns el període d’al·legacions amb una càrrega de profunditat per part de la plataforma Gràcia On Vas? sobre la part de la reforma que incorpora un bar a l’extrem interior del jardí de la casa modernista, que estarà en obres almenys fins al desembre de 2016. El bar, tal com va detallar l’Independent (vegeu número 592) té una planta amb una alçada de 4,8 metres i està connectat amb la casa subterràniament.
En un escrit d’al·legacions impulsat pels principals membres de la plataforma arquitectes de formació, quatre dels nou punts de l’esmena es dediquen al “cos afegit” i se n’exigeix l’eliminació “per tal de tenir l’esponjament real que reivindica el pla especial”. Les consideracions posen èmfasi en el fet que el bar-restaurant contradiu “de forma barroera” el pla d’usos actual i insisteix que “el propi teixit urbà de Gràcia ja disposa d’aquests establiments en nombre excessiu i al voltant de Casa Vicens”.

Gràcia On Vas? creu que el pla “perpetua” el bar-restaurant perquè es condiciona la retirada, en cas que es reordenin les afectacions de les finques limítrofs, a un període de quatre anys des que tinguin nou planejament aprovat. També les al·legacions qualifiquen de “parcial i interessat” l’estudi de mobilitat del pla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *