L’Ajuntament no presenta denúncia i l’okupació a l’excomissaria s’aferma

IMG_8660El Casal Tres Lliris, desallotjat pels Mossos d’Esquadra de l’emplaçament de la Travessera de Gràcia amb Bailèn on va néixer fa 22 mesos, tindrà una segona vida a l’excomissaria del Cos Nacional de Policia de Torrent de l’Olla amb Nil Fabra, okupada des de dissabte, un cop l’Ajuntament ha decidit no presentar denúncia.
Sense el desallotjament exprés activat en les primers 72 hores, el futur del nou espai del moviment okupa de branca independentista ja era més ambiciós; a favor de l’acció també hi ha jugat el fet que l’antiga comissaria estigui abandonada des de l’abril de 2013 i que ni el Patronat Municipal de l’Habitatge hagi aconseguit vendre l’immoble ni el Districte trobés en el passat mandat un ús adequat i poc costós per les reformes i adaptacions a normativa que s’hi havien de fer.

El nou Casal Tres Lliris, doncs, s’ha començat a netejar i arranjar aquesta setmana amb els primers contactes amb els veïns i amb la idea d’oferir espai, en les dues plantes i l’altell de què disposa a entitats sense local de Gràcia. “Volem obrir l’espai al barri i sobretot pensem en entitats que ara no tenen sostre com l’esplai Espurna i en l’esplai Matinada”, han apuntat fonts del Casal.
Aquesta setmana s’ha fet la primera assemblea i els més curiosos, com un grup d’estudiants de la UPF, han pogut fer la visita a les antigues oficines d’expedició del DNI i a les cel·les comunitàries i individuals del soterrani.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *