El Districte activa el primer expedient per inspeccionar obres per a hotels no previstos

IMG_8836L’Ajuntament de Barcelona assumeix que la moratòria per aturar projectes d’hotel a Gràcia gairebé no ha tingut efecte -només amb la torre Deutsche- i ara el nou front que vol evitar són el de les reformes d’edificis que tenen un assabentat d’obres per fer canvis que podrien derivar en una estructura d’hotel. Només en l’eix del carrer Gran ja hi ha dos casos sota sospita: Gran de Gràcia 226, l’antiga seu del CIRE, i Bretón de los Herreros 9. El primer ja ha estat expedientat.

“La voluntat del Districte és seguir molt de prop aquesta obra”. Així s’expressen fonts municipals quan es busquen respostes a l’expedient d’inspecció que s’ha engegat als impulsors de la reforma de l’antiga seu del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), al número 226 del carrer Gran de Gràcia, cantonada Betlem. Oficialment a l’Ajuntament només li consta un assabentat d’obres de 2014 per fer reformes en un local, però en els últims mesos i setmanes els veïns han vist entrar des de material per fer una vintena llarga de lavabos fins a vehicles de gamma alta que aparquen de nit amb homes que van amb acompanyants de luxe.
La plataforma Gràcia On Vas? també s’ha mogut fent una consulta al cadastre i comprovant que l’ús de l’edifici és comercial i d’oficines, sense divisió horitzontal, i amb una planta de pàrquing amb una trentena de places. Fonts dels tècnics municipals citades per la plataforma apunten com a “impossible” que l’Ajuntament accepti un ús hoteler ara mateix. No obstant això, el temor de l’entitat és el procediment administratiu del comunicat diferit, que permet un canvi de distribució de les oficines per tenir llest l’edifici i fer un canvi d’ús de les oficines a hostel quan la moratòria acabi. La mateixa dinàmica, amb origen en obra nova d’habitatges amb piscina, es pot donar en el cas de Bretón de los Herreros 9.

Lògicament, a l’Ajjuntament no consta res que faci referència a cap hotel o allotjament turístic a Gran de Gràcia 226, però en tot cas el Districte revisarà aquest local “per comprovar que s’estan duent a terme les obres que consten en l’assabentat d’obres que es va sol·licitar en el seu moment”. “Si funcionés com a hostal/hotel o apartament turístic, se sabria un cop acabada l’obra. Per tant, ara mateix no es pot deduir que hagi de funcionar com a tal”, conclou l’Ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *