Eloi Badia: “No m’imagino cap pacte que em faci deixar de ser regidor de Gràcia”

IMG_8807Eloi Badia (Barcelona, 1983) és el nou regidor de Gràcia, després de la substitució forçosa de Raimundo Viejo per motius electorals. Badia, que si res no torna a canviar, es veu com a regidor ja fins al 2019, s’ha estrenat en els consells de barri i sap que no té els 100 dies de gràcia. Primera promesa: ser un regidor executiu.

 

Quin perfil vols donar com a regidor, després de Viejo?
He pujat a un tren en marxa i m’estan arribamt ja molts retorns. Ja s’havien obert molts fronts i els dono per bons en el tràmit que han seguit; sí que considero que tinc un perfil més directe i executor.

Quina herència queda de l’anterior mandat?
Em trobo un Districte que funciona, amb un lideratge ciutadà. Però hi ha projectes que sí que volem revertir, com el pla Vallcarca, que es va enquistar: és l’hora d’abandonar la via d’expropiar i enderrocar per la de construir. Altres com el pla d’usos ja ve més donat de l’anterior mandat i s’ha de tancar.

Heu anunciat molts processos de participació.
PAM/PAD, antiga Quirón, solar IES Vallcarca, Abaceria, Romaní…

Això no endarrereix decisió?
S’ha de buscar l’encaix, perquè a vegades t’hi entren idees en què no hi havies pensat. La participació no pot fer descavalcar projectes i cal encaixar-ho tot en els terminis.

Venint de l’activisme, l’administració va molt lenta?
Vinc d’un món on tot es pensava molt, i quan feies una acció s’havia debatut i debatut. La feina d’un regidor és molta, però et puc assegurar que els temes que m’arriben van caient a un ritme vertiginós. La motivació és la il·lusió.

Has parlat de revertir Vallcarca, però hi ha jutges que encara ordenen enderrocs.
És un projecte de mandat, no de 2016. Podem idear com serà el nou barri, amb Can Carol i l’exConsolat. La planificació s’ha de decidir el primer semestre de 2016.

A Gràcia gairebé no ha tingut efecte la moratòria i es faran quasi tots els hotels previstos.
No han entrat dins de la moratòria. Caldrà veure la capacitat que li queda a Gràcia després de la moratòria i treballar aquest escenari.

BCN no ha de tenir un hotel com el del Deutsche Bank?
Ja en té molts com aquell. La qüestió és si tocava o no i si estava en una zona saturada. Déu n’hi do els hotels de luxe que té Barcelona.

Cal retocar el pla Park Güell?
Estem sent cauts. La queixa va ser sonora i ara el ciutadà s’hi està sabent moure. Si s’hi troben millores, les portarem a terme. No sembla que sigui un tema d’urgència.

Què és el bo i el dolent d’obrir al públic Casa Vicens?
El millor, l’obertura; i el pitjor, morir d’èxit. Pot haver-hi una sobresaturació que s’haurà d’evitar.

S’okupa una comissaria i no passa res.
Assenyala la necessitat d’un equipament per a joves. Ara hi han de donar més usos. Podríem arribar d’una gestió cívica com Flor de Maig o Can Batlló.

L’Ajuntament segueix pagant el Banc Expropiat?
Acaba al desembre i no es renova.

Vas dir que el teu govern preferit a la Generalitat era CSQEP, ERC i CUP. Enlloc més?
Parlava de defensa de la sobirania en sentit ampli. A Gràcia el dia a dia ja ho assenyalarà.

No hi haurà cap pacte que et faci dir adéu a Gràcia?
No m’imagino res més que ser regidor de Gràcia. M’hi veig al 2019.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *