Trenta punts separen la Salut i el Coll en l’índex de renda familiar disponible

L’informe de vulnerabilitat a Gràcia és l’eina que el grup de treball per a l’elaboració d’un pla de xoc social del Districte té a sobre de la taula i que ja s’està analitzant després de tres reunions, l’última de les quals ha tingut lloc aquest divendres. Hi ha moltes dades i Gràcia no és un barri pobre però, per exemple, entre la Salut i el Coll hi ha 30 punts de distància en l’índex de renda familiar disponible.

L’índex 100 de renda familiar disponible de Gràcia se situa habitualment per sobre de la mitjana de Barcelona, amb 105, 2 punts, però barri a barri la distància es fa gran: entre la Salut i el Coll no només hi ha el Park Güell sinó 30 punts de distància en aquest índex (113,51 vs 83,14, dades 2013). Com a contrast, a la Salut l’esperança de vida és més curta que al Coll (81,8 vs 85). A Gràcia la mitjana és de 83,7.

El poder adquisitiu dels veïns de Gràcia i els esforços i prioritats que fan per arribar a finals de mes també es demostra en la despesa d’habitatge en llars amb menors de 16 anys. A Vallcarca, la Salut i la Vila els veïns hi dediquen un 42,6% dels seus ingressos mentre que al Coll i a Grassot és un 31%.

La resta de dades (vegeu quadre adjunt) posen de relleu que la majoria de graciencs viuen amb menys de 20.000 euros bruts l’any (també amb prop de 6.000 euros de diferència entre la Salut i el Coll) i que l’atur (un 7,5%) o els desnonaments (11 casos en tot 2015) no són elements d’alarma social com en altres territoris de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *