En Comú guanya als cinc barris amb puntes del 30%

20151220_212122-viLa victòria d’En Comú Podem a les eleccions generals de diumenge té a nivell de barri un registre encara més clar de l’avançada de l’esquerra alternativa a la Vila de Gràcia, on el seu referent més immediat, ICV-EUiA, treia en anteriors comicis a les Corts entre un 8% i un 10% dels vots. Aquesta vegada, per exemple, al nucli històric, la nova marca arriba al 30,3% i al Coll, feu tradicional de l’esquerra, també s’enfila al 28,1%. Sense triplicar però sí duplicant resultats anteriors en eleccions generals, ERC és l’altra gran triomfadora amb puntes del 23,7% a la Vila i del 22,1% a Camp d’en Grassot. Democràcia i Llibertat, acostumada abans a guarismes entre el 25% i el 32% en anteriors comicis amb les sigles CiU, arrabassa el segon lloc a ERC a la Salut i Vallcarca, amb percentatges del 22% i del 19,9%. El PSC, que tanca un cicle negatiu venint del 37,5% de 2008 fins al 9% d’aquest 2015, maquilla la caiguda només al Coll, on queda tercer per davant de DL amb un 13%. Per blocs ideològics, l’independentisme treu els millors resultats per barris al Camp d’en Grassot amb un 42,5% de la suma entre ERC i DL [A la imatge, la nit electoral a la Violeta]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *