Els veïns de Camèlies reclamen la reforma pactada abans del 24-M

IMG_8942Quaranta anys. Aquest és temps que fa que no es reforma el carrer Camèlies i els veïns han dit prou. La gota que ha fet vessar el got són les constants caigudes que pateixen els vianants, sobretot gent gran, pel mal estat de les voreres. “L’arbrat aixeca les rajoles i la gent cau”, denuncia Carmen Drópez, portaveu de l’associació Amics del carrer Camèlies, que està en tràmits de constituir-se formalment.  La reforma ja es va pactar amb l’anterior govern.

El conseller de Cultura Eugeni Rodoreda, que gestionava les àrees de sostenibilitat i accessibilitat, i el director de Serveis Tècnics del Districte, Oriol Bonet, es van reunir amb l’entitat el 15 d’abril per anunciar-los que al juliol se celebraria una reunió amb els veïns per acordar la redacció del projecte d’obres, que hauria d’estar enllestit al desembre perquè la licitació d’obres s’iniciés a principis d’any. “Es van comprometre a arreglar el tram d’Escorial a Sardenya fent les voreres de cinc metres reduint un vial perquè ara només hi passen dos autobusos (24 i 32) perquè la resta han estat desviats per la Travessera de Dalt”, apunta Drópez. Fonts de l’equip de govern anterior han confirmat que el projecte estava encarregat i estava a punt de contractar-se però es va aturar pels resultats.
El relleu al districte va provocar que la reunió del juliol ja no es realitzés i des d’aleshores l’associació encara no s’ha pogut reunir amb el districte amb situacions, si més no, surrealistes: “Vam esperar a l’octubre per demanar cita i tot plegat ha estat un seguit de despropòsits: primer ens van citar per un assumpte que no tenia res a veure amb el que demanàvem i els altres dos cops la convocatòria ens l’han fet arribar quan ja havia passat el dia de la reunió”. El recent relleu d’Oriol Bonet per Jordi Raboso com a director de Serveis Tècnics ha estat un nou obstacle per desencallar una reforma que els veïns creuen que es podia haver efectuat aprofitant les obres de millora d’Alegre de Dalt. La reforma també inclou eliminar el gual i habilitar zones de càrrega i descàrrega per als comerços del carrer, canviar l’enllumenat i instal·lar bancs per seure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *