L’Ajuntament fixa 187 habitatges socials per fer aquest 2016 a Vallcarca i a Quiron

IMG_8963L’Ajuntament té un pla per activar aquest primer trimestre de 2016 i que s’ha de traduir en 187 habitatges socials en tres promocions a l’antiga Quiron (100 habitatges), a l’illa AA6 de Vallcarca, pendent de planejament (72 habitatges), i a la ja coneguda promoció de l’avinguda de Vallcarca 93-95 per a reallotjats del triangle del carrer Cambrils (15 habitatges). La comissió d’urbanisme d’aquest desembre ja ha conegut detalls dels tres projectes, que tenen en compte modificacions del PGM i processos participatius.

Gràcia s’ha caracteritzat històricament per tenir un dels registres més baixos d’habitatge dotacional, amb els 32 pisos de l’antiga Cibeles com a única experiència municipal en els últims anys. Amb l’objectiu de revertir aquesta tendència, l’Ajuntament, en l’anterior mandat, ja va anunciar 100 habitatges a l’antiga Quiron en un espai d’equipaments on s’hi afegiria un centre cívic i un casal de joves (vegeu número 560). Quan ja fa un any d’aquell anunci, fet per Xavier Trias en persona i amb el solar de la Quiron dedicat a hort provisional, el nou consistori vol aprovar el pla aquest primer trimestre de 2016, tenint en compte que hi ha pendent també una modificació del PGM. Cal veure, però, si la iniciativa municipal manté la idea de dedicar l’habitatge dotacional a gent gran, com a la Cibeles, o generalitzar-lo.

També sense especificitat arrencarà el pla de 72 habitatges previst a l’àrea AA6 del pla Vallcarca, pujant a mà dreta del pont, però el Districte compta a fer, com en tantes altres iniciatives del govern, un procés participatiu entre gener i març. En aquest cas, a l’anomenat pla Vallcarca també s’hi afegeix la dificulttat de la manca de planejament aprovat.

Finalment, menys novetat és el pla de Vallcarca 93-95, pujant a mà esquerra, on els 15 habitatges, finalment sense pàrquing, ja han iniciat la tramitació i aniran destinats a nous reallotjats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *