L’eix Jardinets-Còrsega ja té gairebé tants veïns com oferta d’allotjaments turístics

p06f1Gràcia se situa lluny dels percentatges del Barri Gòtic i de la Dreta de l’Eixample en el rànquing que aquesta setmana ha facilitat l’Ajuntament a l’hora de determinar el nombre de places d’allotjaments turístic en relació amb la població resident. El conjunt del districte registra un 10% de mitjana, superior al 6,4% de tota la ciutat, i està a molta distància del 53% del Gòtic i del 50% de la Dreta de l’Eixample, però l’eix Jardinets-Còrsega té dues seccions censals amb puntes del 73% i del 80% d’allotjaments temporals.

“L’Ajuntament vol regular la implantació dels allotjaments turístics per fer-los compatibles amb un model urbà sostenible i alhora ancorar la població resident al territori per evitar que l’allotjament turístic substitueixi l’ús d’habitatge principal”. Aquesta és la màxima de l’anomenat PEUAT (Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics), però hi ha zones com l’eix Jardinets-Còrsega on tot apunta que el consistori ha fet tard.

En l’anterior mandat, justament aquesta zona, l’anomenat perímetre de Gràcia, ja va quedar fora de la suspensió de la concessió de noves llicències d’hotel i es van activar les ampliacions de Casa Gràcia i de l’hotel que Núñez està fent a la banda mar de Còrsega. Casa Fuster, el hostel Generator, El Palauet, però també els apartaments que hi ha als números 115 i 126, per exemple, donen l’aparença majoritàriament d’oferta temporal i turística més que veïnal. Els edificis d’oficines del Deutsche Bank i de la Direcció General d’Indústria tampoc ajuden.

Concretament, a l’eix Jardinets-Còrsega, en un espai on hi viuen 2.853 persones de població resident, hi ha 2.190 places totals. A la resta de Gràcia, segons les dades municipals, hi domina el color gris, que significa un 5%-10% de places turístiques en relació a la població, i als barris del nord, el blau, inferior al 5%. La franja groga, entre un 10% i un 25%, es fa nota a la dreta de la Via Augusta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *