Gràcia fixa a abril-juny l’obertura dels centres de serveis socials de Grassot i Coll

p06f1El centre de serveis socials de Grassot del carrer Sant Lluís 90 ja està en fase d’enllestir els detalls interiors i el de Coll-Vallcarca, reubicat al carrer Maignon 15, rebrà abans del 27 de gener les ofertes per adequar en tres mesos la planta baixa que l’Ajuntament ha adquirit. Aquests són els dos grans moviments per tallar cintes d’inauguració que li esperen al Districte en aquest primer semestre de 2016, perquè al marge hi haurà bàsicament debat i més debat sobre l’elaboració dels plans d’actuació local i de ciutat.

Tres anys després d’adquirir una antiga fàbrica de Sant Lluís cantonada Alegre de Dalt, tocant a Pi i Margall, l’Ajuntament ja ha donat el vistiplau als operaris perquè comencin a deixar a la vista la nova façana del CSS Grassot i que l’equipament entri en funcionament a l’abril, segons apunten fonts municipals. La rehabilitació integral de l’edifici i la remunta de dos pisos és la part més impactant d’una reforma que acaba amb una llarga reivindicació al barri, després que l’última reordenació interior de la Sedeta exclogués la ubicació dels serveis socials i el Districte comencés a buscar alternatives. La solució provisional, tots aquests anys, ha estat si més no estrambòtica: el centre de serveis socials de Grassot estava ubicat a la plaça de la Vila. Encara hi és.

El nou CSS Coll-Vallcarca ha vis­cut una altra dimensió de reordenació, no menys complexa. Situat històricament a l’edifici d’equipaments on hi ha el centre cívic El Coll-La Bruguera, la detecció de corrents d’aigua que podrien afectar la salut -i que van motivar canvis en la ubicació de la recepció- van posar el crit d’alerta entre els treballadors i el Districte va activar la necessitat del trasllat. A finals d’octubre el CSS ja es va moure puntualment a les oficines centrals del carrer València i abans de Nadal va sortir el plec de condicions per fer una reforma interior a Maignon 15 que durarà tres mesos. A mitjans de juny, segons les mateixes fonts, obrirà el nou CSS Coll-Vallcarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *