El Districte projecta una Taula de Places per pacificar més Sol, Virreina i Diamant

p01f1L’Ajuntament activarà dilluns que ve el procés participatiu del Pla d’Actuació Municipal i de la seva corresponent concreció local, el Pla d’Actuació del Districte, però l’equip de govern de plaça de la Vila ja té peces fixes que s’han de moure sí o sí amb els veïns i a Gràcia la pacificació de les places és una constant que des d’una perspectiva política o una altra s’ha d’abordar. Si en el passat mandat es va activar en dues fases l’anomenat Pla de Pacificació, amb un protagonisme policial important, l’accent de BCN En Comú redefineix el projecte amb una Taula de Places.

Quatre anys després que es posés en marxa el pla de pacificació de places, amb el protagonisme essencial de Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, inspectors municipals i serveis socials, la nova Taula de Places també centrarà la seva activitat, a partir de l’abril, en la constitució i activació d’un senat específic inicialment previst per a les tres places que suporten més pressió en l’ús de l’espai públic: Sol, Diamant i Virreina.

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, que ha apuntat aquest dimecres el projecte en l’audiència pública del districte, ha ampliat a aquest setmanari els detalls de la nova eina de debat, que intentarà sumar els elements positius de les diferents iniciatives que s’han aplicat a Gràcia en els últims anys. Si en el mandat de Ricard Martínez (2003-2007) es va engegar el Fòrum del Silenci per abordar sobretot la perspectiva nocturna i en el de Guillem Espriu (2007-2011) es van desplegar les primeres accions de tarda-vespre, no va ser fins al mandat de Maite Fandos (2011-2015) que el calendari de pacificació es va ampliar al màxim. Ara, sense qüestionar aquest calendari, el nou model sí que vol canviar l’estructura i el nivell d’actuació cap a una presa de decisions més compartida.“Hi haurà els veïns, els propietaris dels bars, les entitats de cada zona, els cossos de seguretat i lògicament els tècnics i el Districte”, ha apuntat Badia. El debat transcorrerà durant i després de l’articulació del PAM i del PAD.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *