Manel, Mishima, Joan Miquel Oliver, Los Carradine i Sidonie pressionen per l’Helio

p09f1Reacció en bloc de la professió a favor de l’Heliogàbal. Després de l’alerta aixecada amb el trasllat del concert dels Crushed Beaks i del canvi d’escenari dels dos concerts d’aquests dijous i divendres de Joan Garriga a Lluïsos, la manca d’una solució immediata ha fet apressar l’Ajuntament, que estudia una normativa que reconegui la sala com a local cultural d’interès especial.

“El chou de demà es fa finalment al BCool per una causa de Força Major: La Policía”. Amb aquest missatge d’Artur Estrada i el comunicat de dissabte es va desfermar la preocupació entre els músics més vinculats a l’Heliogàbal, que ha cancel·lat tots els concerts de moment. A preguntes de l’Independent, la reacció ha estat unànime.

Manel. Després de tants concerts i nits memorables, entre elles les tres que vam viure nosaltres el 2008, sembla mentida el que està passant a l’Heliogàbal. Esperem que el sentit comú s’imposi, es retiri la multa i tornin els concerts. Una abraçada i tot el nostre suport a la gent de l’Helio”.

Mishima. “Hi hauria d’haver un Heliogábal a cada poble i a cada barri de cada ciutat per a que la nostra música accedís al primer nivell de les músiques del món. És la manera que els nostres músics es foguegin, aprenguin del directe i creixin amb el seu públic. Perquè aquest és l’altre tresor de l’Heliogabal: a part de fer millors els artistes, també ha format un públic tan exigent i sofisticat com el del Liceu, però al bar de sota casa”.

Joan Miquel Oliver. “No hi ha ningú ni res que hagi fet més per la cultura a Barcelona que la gent de l’Helio, tothom hi vol tocar, els que comencen i els consagrats, els haurien de donar un premi i no putejar-los”.

Sidonie. “Podriem aprofitar per reflexionar una mica sobre com de significatiu és que una part tan essencial de l’ànima de la nostra escena musical hagi estat fantàsticament representada per un local amb un aforament tan petit. Quantes vegades hem pensat que sort en teniem de l’Helio! I així és… Sort n’hem tingut d’ells! Sense l’Heliogàbal, deixarà de bategar un dels ventricles més actius i compromesos de la cultura musical i l’oci nocturn de la nostra ciutat. I aquesta Barcelona el trobarà massa a faltar. És una veritable pena…Tant de bo es pugui fer alguna cosa per a evitar-ho!”

Los Carradine. “Ja només pel record d’haver tingut a Robert Forster a tres pams cantant Lee Remick mentre la seva filla li feia fotos amb el mòbil des de la barra, l’Helio s’hauria d’haver guanyat la consideració de bé d’interès cultural de la Vila de Gràcia. Ara multpliqueu aquest record per cent, o per mil, i us acostareu (només us acostareu) a la magnitud de la pèrdua”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *