El PAD que ho repensa tot

p01f1La proposta del Pla d’Actuació del Districte, 28 pàgines repartides en quatre eixos, no ha decebut aquesta setmana, quan ha engegat el debat presencial i de xarxes, als que esperaven un canvi d’estil que ara s’haurà de negociar també amb la resta de grups. Més enllà de la forma, el PAD de Gràcia destaca per una vintena de propostes com la definició i construcció d’un nou barri a Vallcarca, l’obertura de la plaça Dones del 36, el canvi de la gestió de les escoles bressol que encara són delegades i la remodelació de Príncep d’Astúries.

“Hem partit del programa de BCN En Comú però entenem que cal entomar el que ja hi havia en marxa i ser conscients d’algunes limitacions del pressupost”. Amb aquestes paraules, el regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha justificat aquesta setmana a l’Independent els principals eixos del Pla d’Actuació del Districte. És cert: el PAD completa algunes accions del mandat Fandos com els dos nous centres de serveis socials de Grassot i Coll-Vallcarca, la recta final del pla d’usos i el projecte d’equipaments de l’antiga Quirón. Però marca el nou perfil de l’equip de govern no només en l’extens procés participatiu a xarxes i persencial (“Gràcia ha de liderar la participació”, diu Badia”), sinó en projectes com el canvi de gestió de les escoles bressol (vegeu pàgina 6), l’obertura de Dones del 36, els casals de joves de Vila de Gràcia i Grassot o el nou espai d’entitats del CAP Quevedo, les superilles de vianants (vegeu L’Independent núm. 603).
Hi ha dos exemples, fins i tot, que generaran controvèrsia: un, l’elaboració del projecte constructiu de l’IES Vallcarca (“Enviem un missatge inequívoc a la Generalitat perquè el tinguin en compte”, explica el regidor), i revertir la privatització parcial del Parc Sanitari Pere Virgili, que van aprovar CiU i ERC el passat mandat. “Al final ha entrat en el PAD”, matisa Badia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *