Enxaneta i Caspolino inicien mobilitzacions pel canvi de gestió que pretén l’Ajuntament

P06F1El canvi del model de gestió, de delegada a pública, que l’Ajuntament ha proposat per a les escoles bressol municipals Enxaneta i Caspolino, tal com va executar a Escorial a principis de mandat, ha caigut com una bomba a la comunitat educativa dels dos centres i, només 24 hores després d’assabentar-se de la notícia “per la premsa”, han anunciat unes mobilitzacions que començaran aquest divendres en la trobada que l’alcaldessa, Ada Colau, ha programat a Gràcia a l’escola Reina Violant.

Tot i que el document del Pla d’Actuació del Districte, a internet des de dilluns, ja apunta la proposta de canviar la gestió de les EB Enxaneta i Caspolino a pública a partir del curs 2016-17, aprofitant que s’acaben els convenis actuals de gestió delegada, no ha estat fins dimarts quan la comunitat educativa ho va sentir al 3/24 i dimecres quan van reunir-se amb el comitè d’empresa dels dos centres que van decidir engegar la protesta.

Les escoles bressol municipals del carrer Jaen i Neptú, les dues úniques que queden a Gràcia de gestió delegada -Escorial ja va iniciar-se amb el canvi de gestió a pública- tenen coll avall el canvi però almenys volen fer valdre el model educatiu perquè s’assegurin els llocs de treball. “Hem lluitat per aixecar un projecte des de zero i això no s’està valorant”, apunta Elena Cano, mestra de l’Enxaneta. “No estem en contra del canvi de gestió, perquè les condicions de la gestió delegada per als treballadors no són bones, però volem conèixer el nostre futur”, diu Elena Morillas, una de les coordinadores de la mateixa escola.

El principal focus de crispació parteix de l’opacitat de la comunicació per part de l’Ajuntament: cap comunicació prèvia a l’empresa Ceps, que gestiona els dos espais, i gestió a corre-cuita d’un problema que afecta una 33 professors als dos centres i 237 alumnes (140 alumnes a Enxaneta i 87 a Caspolino). Colau tindrà soroll.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *