El Districte convoca a correcuita i aprovarà el pla pel comerç emblemàtic amb 11 llocs

p05f1Els grups municipals de Gràcia han viscut una setmana de bojos després que dilluns es convoqués a correcuita una junta extraordinària de portaveus per analitzar el pla especial de protecció de la qualitat urbana, de suport als establiments emblemàtics de BCN. Gràcia, amb 11 espais entre els quals destaquen botigues del carrer Gran, Travessera, Torrent de l’Olla o Verdi, és el tercer districte de la ciutat amb més comerços protegits. Només un, però, té la màxima categoria de protecció.

Un any després que s’aprovés inicialment (i ara convocat amb presses a causa d’un oblit), el pla pel comerç emblemàtic va tenir a Gràcia dilluns una sessió intensa en la qual no va trontollar la base de l’acord, perquè el document impulsat per CiU en el passat mandat ha estat retocat per BCN En Comú en l’apartat de bonificacions i subvencions i els dos grups l’avalen.
Altra cosa és la mala maror que s’ha instal·lat al Districte per distorsions de trasllat d’informació als grups, que ja van provocar soroll divendres passat perquè l’oposició es queixava que s’havia assabentat de la visita de l’alcaldessa “per cartells al carrer”. La CUP fins i tot ha comunicat que a partir d’ara preguntarà per escrit al registre per assegurar la resposta.
El pla especial de comerços emblemàtics, en tot cas, serà aprovat aquest dilluns en un ple extraordinari a Gràcia i passarà per comissió i per ple a Barcelona aquest mes. A Gràcia, dels 17 establiments de l’estudi previ i dels 13 que en van quedar abans de les al·legacions, n’han quedat 11 i l’Herboristeria Llobet de Travessera és l’únic establiment que gaudirà de conservació integral. La resta gaudiran de conservació parcial o de conservació d’elements per interès paisagístic. De la llista ha caigut la Cansaladeria Rafael (Verdi 85) i la Bacallaneria Ros (Torrijos 6).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *