Roba Estesa i De Calaix, propostes del Tradicionàrius per celebrar Santa Eulàlia

de calaix2El festival Tradicionàrius, que en la cinquena setmana ha superat els 4.500 assistents, ha programat aquest divendres 12 de febrer dos concerts per celebrar les festes de Santa Eulàlia. Les Roba Estesa, guanyadores del Sons de la Mediterrània, actuaran a l’Avinguda de la Catedral, i De Calaix, el quartet de l’Alt Empordà, a la sala del CAT, on presentaran, amb ball folk inclòs, el seu últim disc Veus al Ball. Les Laies, és clar, tenen l’entrada lliure

Després de tres treballs discogràfics i noves incorporacions, el quartet De Calaix -unides el 2001 pel seu gust per cantar i reinterpretar els sons del país- es presenta aquest divendres amb un altre treball discogràfic i moltes ganes de ballar i fer ballar. El públic del CAT no només escoltarà per primer cop els temes de Veus al Ball (només s’ha fet una presentació a Girona), sinó que podrà ballar el contrapàs. “L’Idil·li és un contrapàs musicat i coreografiat per Carles Mas sobre un poema de Pere Quart”, explica a l‘Independent Laia Pedrol, una de les membres del grup. De fet, és recomanable conèixer una mica els contrapassos, i per això esva aquest dilluns un taller al CAT amb el propi Mas per aprendre’s la coreografia i poder-la ballar durant el concert de divendres.

Durant la seva trajectòria, el quartet ha anat creant un so propi, aprofundint en la polifonia vocal inspirada en la Meditarrània i incorporant la percussió feta amb les mans, peus o instruments tradicionals. “Cada cop hi ha més grups de dones o amb dones”, subratlla Pedrol, “i això vol dir que la situació en general va millorant, som un reflex de la societat i hem de seguir tirar endavant”.

Les seves companyes de cartell que no d’escenari, perquè actuaran en el marc del concerts de Lali Jove, Roba Estesa, venen avalades pel premi Sons de la Mediterrània i pel seu “folk calentó”, una fusió de rumba, folk, tradicionals catalanes i cançó d’autor. Se serveixen dels instruments i de les veus per parlar de la igualtat, la revolució, l’estima, la defensa del patrimoni i les tradicions, la llibertat… El seu missatge arribarà alt i clar aquest divendres a les vuit del vespre a l’escenari de l’Av. de la Catedral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *