Vallcarca estrenarà a finals d’any el nou espai ajardinat dels arabescos

p07f145A Vallcarca no tot són enderrocs i adequació provisional de solars. Abans que s’acabi el 2016 el barri estrenarà el nou espai ajardinat dels arabescos, pujant a mà esquerre, abans del pont, a l’entorn de les restes de la finca del segle XIX que la pressió veïnal ha aconseguit mantenir. L’ajuntament ha aprovat el projecte executiu de la zona verda inicialment i preveu adequar l’espai en un termini de set mesos a partir de l’aprovació definitiva.

La sinistra edificació que durant anys va estar esventrada pel mig, entre els números 111 i 117 de l’avinguda Vallcarca, ja fa mesos que és un terraplè on només s’hi aixequen les restes dels arabescos, la finca del segle XIX no catalogada però que té elements compositius i decoratius que s’han decidit rehabilitar. No són gaire més que 20 metres quadrats, amb dues construccions separades: una petita edificació porxada i una torre d’aigua.

El projecte executiu, tal com es va pactar amb l’Associació de Veïns Pro-Vallcarca, es vestirà de nou espai verd i s’enllaçarà de facto als jardins que hi ha sota el pont de Vallcarca i cap a Esteve Terrades. A banda de conservar i consolidar els arabescos, hi haurà tres espais readequats: la vorera de l’avinguda ampliada, l’espai ajardinat amb sauló al voltant de les restes i, en un futur, la transformació del carrer Gomis en plataforma única pacificada. També s’hi plantarà nou arbrat i vegetació (Freixes, tipuanes, jacarandes, acàcies, arboç i arbre de l’amor), hi haurà nou enllumenat i se soterraran serveis.
El més llaminer del projecte, però, és la rehabilitació de les dues edificacions amb trets neoàrabs, que es farà de manera paral·lela a la intervenció global i durant dos mesos dels set totals. L’objectiu, segons explica el projecte, és “adequar l’espai com a jardí i zona d’esbarjo com a part del nou corredor verd”.
Aquesta rehabilitació, de dos elements que ara estan molt degradats, passa per la restitució parcial de peces i la reparació de les balustrades tant en la porxada com en la torre d’aigua i la col·locació d’una cornisa ceràmica en l’últim cas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *