L’Ajuntament aprova el gratacels de Can Morera i una torre-campanar a l’ermita

p01f1Dotze anys hauran passat amb la broma, canvis d’immobiliària, l’ermita de la Salut okupada i ‘in extremis’ recuperada, i ara l’Ajuntament acaba d’aprovar inicialment una modificació del pla previst l’any 2005 i que es caracteritza per tres elements: l’execució del bloc de nou plantes previst a rasant de Travessera de Dalt, la reforma de l’ermita de la Salut amb una torre campanar nova i l’adéu a la reconstrucció de Can Morera, la masia enderrocada el 2011.

L’aprovació inicial, feta en comissió de govern de l’Ajuntament el 18 de febrer, dóna validesa a un nou pla tancat al juliol per Buildingcenter -filial de Caixabank- i que es basa en la matisació del pla del 2005 amb un bloc de pisos igual d’alt (màxim de nou per Travessera i mínim de quatre pisos per Mare de Déu de la Salut) i un espai mínim de quatre metres de distància amb l’ermita de la Salut. Hi haurà un pàrquing també de dues plantes, amb 12 i 9 places de cotxe.

Però la gran novetat és en la peça històrica de l’ermita de la Salut, autèntic cavall de batalla del veïnat en tots aquests anys: si en l’anterior pla, la idea de reconstruir la masia de Can Morera encavalcava el bloc de pisos, la masia i l’ermita, ara la masia passa a millor vida i l’ermita té una compensació: a banda de l’espai perimetral, la capella es reformarà per fora amb una torre adosada que recordarà la masia, que culminarà amb un campanar d’espadanya i que permetrà accedirà al cor de la capella.

L’element més polèmic del nou pla és la petició de descatalogació de la masia (“seria un artifici mancat de sentit”, diu la memòria). Alguns dels elements de valor que van ser robats (una balaustrada, gerros de terracota) es reproduiran de nou en la torre-campanar, similar a la de l’any 1864, que es farà visible sobretot des d’Escorial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *