La regulació de les terrasses s’amplia a cinc places i es farà més restrictiva

p07f1L’ordenació singular de les places, amb les terrasses com a principal punt de debat segregat del pla d’usos, s’ha començat a debatre aquesta setmana entre propietaris de bars i veïns  en un procés de participació que ja ha aixecat polseguera. El Districte no només regularà les places previstes en el mandat passat (Sol, Virreina i Vila) sinó que ampliarà la negociació a Revolució i Rovira. A més, l’espai ocupat no pot superar el 10%. I ara és més.

Tots els bars de les places tenen dret a terrassa si ho demanen, i a Vila i a Sol ja hi ha una petició pendent, respectivament. Sota aquest punt de partida, que fa superar el 10% d’ocupació de l’espai públic, els propietaris de bars i els veïns han iniciat aquest dilluns una negociació complexa que parteix de paràmetres restrictius a les cinc places amb més terrasses del nucli històric (Sol, Vila, Virreina, Revolució i Rovira).

Els criteris del Districte, negociables però ja orientatius, apunten no només a aquest 10% d’ocupació que no es pot superar sinó que obligarà a reduir taules perquè els mòduls -l’espai de cadira- passen de ser d’1,5 metres per 1,5 metres a 1,5 metres per 2 metres. “S’ha de reduir l’espai perquè a Gràcia les places estan sobreocupades”, van apuntar dilluns els tècnics municipals.

L’Ajuntament, que parteix del paràmetre general de ciutat que vol concedir als bars un espai de terrassa proporcional al local -no pot caber més gent a fora que a dins-, aplicarà a Gràcia uns requisits més restrictius. Per exemple: s’haurà de retirar el mobiliari cada nit a l’interior del local “de la forma més silenciosa possible” i no hi podrà haver ni para-sols ni paravents ni mobiliari auxiliar. Les taules seran de 80 centímetres per 80 centímetres.
Aquests criteris, que s’aprofundiran en un debat que ha de durar almenys dues sessions més en les pròximes setmanes, s’han qüestionat sobretot pel que fa a la restricció de l’espai (“cal ser menys radicals”, deia un dels apunts d’una de les quatre taules del debat d’aquest dilluns) i per la capacitat interior dels locals de guardar taules i cadires cada dia. En el cantó positiu, els propietaris dels bars veuen bé que la il·luminació de cada terrassa sigui autònoma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *