Vallcarca ajorna la reforma de l’avinguda i farà un concurs d’idees per al nucli històric

p01f1Vallcarca avança, encara que no ho sembli. La comissió mixta sorgida ara fa un any del procés participatiu, òrgan que agrupa arquitectes independents, tècnics municipals i veïns, ja té sobre la taula una proposta de concurs d’idees que es convocarà entre maig i juny amb l’objectiu d’executar d’una vegada la modificació del Pla General Metropolità que ha de definir el nou nucli històric.

No és un contrasentit, nou nucli històric: primer perquè Núñez y Navarro ha reactivat la part dels privats demanant permís per construir al solar de la pedrera, segon perquè a l’abril s’acaba la suspensió de llicències per a les casetes baixes d’Argentera, Cambrils i Calendau, i tercer perquè s’ha de reparcel·lar l’espai públic i acabar de definir els nous jardins dels Arabescos i els equipaments de Can Carol i exConsolat de Dinamarca.

Hi ha, doncs, molts fronts a Vallcarca però la comissió mixta s’està reunint gairebé cada setmana. “És cert que el canvi de govern va provocar una aturada de quatre o cinc mesos, però des de mitjan gener l’Ajuntament ha accelerat”, apunta Margarita Alonso, d’Arquitectura sense Fronteres i mediadora multipart. Però Alonso avisa: “és possible fer el pla però hem de ser executius definint prioritats per ser-hi a temps en aquest mandat i fins i tot posar preu a les demandes dels veïns”.

La modificació del PGM, ajornada per l’estira i arronsa que ha sofert el pla de transformació del barri des del 2002, en qualsevol cas, té tots els números de néixer sense la reforma de l’avinguda inclosa en la proposta inicial i que ja va veure enderrocats espais emblemàtics com la Casita Blanca el 2011. L’Associació de Veïns Gràcia Nord-Vallcarca comparteix aquesta segregació del pla i ja s’ha reunit amb el seu equip d’advocats per elaborar una proposta a banda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *