Kostka deplora dos casos d’abusos als anys 70 i diu que ara no passaria

p07f1El cas de dos exalumnes de l’escola Kostka que han denunciat que van patir abusos sexuals per part de dos docents a la dècada dels 70 -quan el centre estava ubicat al carrer Casp- ha fet reaccionar de forma immediata la direcció del col·legi dels Jesuïtes, després de sentir la notícia a Rac1 dimarts: “Estem a la total disposició de les persones que sentin que han patit abusos sexuals, més enllà de les responsabilitats i prescripcions legals”. L’escola assegura que en els darrers anys s’han elaborat protocols de prevenció i les famílies, per la seva part, resten a l’espera d’unes xerrades.

Els fets haurien tingut lloc quan els infants tenien 8 i 11 anys. L’escola, en aquell moment, era un centre d’una sola línia i estava ubicat al carrer Casp. Segons ha manifestat la direcció de l’ordre religiosa, es desconeixen quins són els professors acusats.
La recent onada d’escàndols de pederàstia a diversos col·legis dels maristes de Barcelona va provocar la reacció de les famílies d’algunes escoles religioses, entre elles, l’escola Kostka de Gràcia. Les famílies van demanar al centre, en aquell moment, que s’informés del protocol d’abusos de la Generalitat a través de la seva intranet, un protocol que s’ha activat ara en coordinació amb el Departament d’Ensenyament. També es va parlar de fer xerrades amb les famílies. L’AMPA del Kostka s’ha sumat a “la consternació” manifestada per la direcció dels Jesuïtes i el seu desig “d’aclarir en breu aquests fets”. Els portaveus de les famílies també han condemnat “qualsevol tipus de violència i maltractament a menors” i han reiterat el seu oferiment “per ajudar a les persones que hagin pogut patir qualsevol tipus d’abús”. Segons el comunicat del Kostka, tots els educadors han signat un codi ètic d’actuació: “En el marc del nostre treball educatiu, hem elaborat els corresponents protocols de prevenció, i hem impartit la formació corresponent dels educadors amb entitats expertes”.
El Col·legi Kostka actual -que ha celebrat recentment el seu 75è aniversari- compta amb 1.385 alumnes i un equip docent de 180 educadors.
“Volem transmetre un missatge de tranquil·litat a totes les famílies de la nostra escola donat que les nostres filles i fills son atesos diàriament per un personal docent excepcional”, subratllen des de l’AMPA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *