L’Ajuntament retalla l’aparcament a Torres de la Salut com a la residència de Sèneca

p01f1L’Ajuntament no pot aturar alguns projectes privats iniciats el mandat passat però sí que els pot atenuar en el procés que va des de l’aprovació inicial a la definitiva del pla especial. Això és el que va passar amb la residència d’estudiants del carrer Sèneca, que ja està en obres des de divendres, i passarà a les Torres de la Salut. En tots dos casos només quedarà una sola planta d’aparcament.

La residència d’estudiants del carrer Sèneca va tenir un recorregut complex a final de l’anterior mandat i aquest desembre va presentar una proposta atenuada amb l’objectiu de reduir la pressió de mobilitat en l’entorn. El canvi més significatiu, segons va explicar en el seu moment a aquest setmanari el director general de Majestic Hotel Group, Malco Par, era la reducció dels quatre soterranis previstos, on s’havien d’ubicar fins a 92 places de pàrquing, i on ara es preveu espai només per a 13 turismes, 5 motos i 5 bicicletes. De quatre a una sola planta.

Doncs el mateix ha passat aquesta setmana, en una operació que fonts municipals també vinculen a la reducció de l’impacte en la mobilitat de la zona, en el pla especial de les Torres de la Salut, les antigues cases okupades que hi havia a tocar de l’ermita de la Salut, a la confluència dels carrers Escorial i Mare de Déu de la Salut. La iniciativa privada de Peromoinver, una filial de Núñez y Navarro, va quedar aturada “per deficiències documentals” aquest desembre (vegeu núm. 601) i aquest dimecres s’ha reactivat en comissió i es votarà en el pròxim ple. El principal canvi és la reducció significativa de l’aparcament, on s’hi preveien 208 espais per a cotxe i 28 per a moto en un total de cinc plantes. Ara, segons la documentació municipal, “es permetrà únicament la construcció d’una única planta soterrani, en la qual s’admet, a més de l’ús d’aparcament, l’ús sanitari-assistencial sempre i quan es desenvolupin activitats complementàries a l’activitat principal de les plantes superiors”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *