Dos hostals a Gran de Gràcia i Bailèn se sumen als cinc nous establiments turístics

p01f1L’edifici històric de la Caixa de Pensions de Gran de Gràcia 18 i el de Bailèn 188 (amb Còrsega) són les dues incorporacions inesperades a l’oferta d’establiments turístics que han passat el tall de l’Ajuntament en el Pla Especial per a la Regulació dels Establiments d’Allotjament Turístic (PEUAT). Aquests expedients s’afegeixen a l’oferta en marxa ja coneguda a Gràcia com els hotels de plaça del Sol, Henkel i Legalitat (qualificat com a hostal), els apartaments de Gonzalo Comella i la residència de Sèneca.

L’aprovació definitiva del PEUAT en el ple de Barcelona d’aquest divendres comportarà l’autorització d’un cens i d’un llistat d’expedients d’obres d’allotjaments turístics concedits o que continuen la tramitació entre els quals, a banda dels cinc projectes coneguts a Gràcia, s’hi han de sumar els dos hostals. Tots set casos figuren en la llista, amb la qualificació i les places previstes, segons el document al qual ha tingut accés L’Independent. Per exemple, l’hotel de la plaça del Sol serà de tres estrelles i tindrà 32 places, el de Legalitat 10 figura com a hostal i tindrà 20 places, i la Henkel serà de quatre estrelles i tindrà 364 places.

El caràcter d’hostal, però, no està renyit amb el previsible luxe que pot tenir el nou establiment de Gran de Gràcia 18, en l’escala de veïns que hi ha sobre La Caixa i que de fet té una planta sencera en venda per 1.040.000 euros. L’hostal té una previsió de 14 places. A Bailèn 188, a la finca on als baixos hi ha un restaurant de moda, l’hostal té expedient per a 12 places.
El més rellevant de la llista, en un document de 156 pàgines, és també la quantitat d’habitatges d’ús turístic (HUT) que es despleguen per tot el nucli històric. Hi ha 100 carrers que en tenen, entre els quals destaquen Bruniquer, Camprodon, Torrent de l’Olla, Verdi, Travessera i carrer Gran. A banda, a Gràcia hi ha un hotel de Gran Luxe (Casa Fuster), dos hotels de 3 estrelles, un de 2 estrelles, un d’una estrella, 9 pensions, cinc hostals, deu albergs i dues residències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *