L’Ateneu de Fabricació s’ajorna i servirà d’espai per fer guarnits per a Festa Major

p07f1L’Ateneu de Fabricació del carrer Perill 8, previst en el programa de BCN En Comú i impulsat en el passat mandat de CiU, s’ajornarà uns mesos i de moment servirà com a espai per fer guarnits de Festa Major. L’acord, tancat aquesta setmana entre el Districte i la Fundació Festa Major, preveu una cessió temporal només fins al setembre.

Districte i Fundació Festa Major han arribat a un acord ben vist per les dues parts perquè l’Ateneu de Fabricació, el projecte de creació artística que a Gràcia té previst orientar-se cap a la tradició tèxtil de Gràcia, s’utilitzi provisionalment com a espai de guarnits de les comissions de carrers que més ho necessitin per absència de local propi.
El Districte ha fet el pas perquè ha obert aquest març el debat sobre els usos de l’espai i ja va amb retard respecte d’un projecte que a la resta de la ciutat està engegat a Nou Barris, Barceloneta i les Corts, mentre que ja té projecte a tres espais més. Gràcia i la Sagrera són els territoris més endarrerits.
La visió de l’acord per part de la Fundació Festa Major també és positiva perquè els espais de guarnits són una històrica reivindicació que es va començar a solucionar l’any 2009, amb la cessió de tres espais municipals a Milà i Fontanals (l’antiga escola Al·leluia), Travessera de Gràcia amb Vic i Alzina. Aquest últim espai es va convertir, de fet, en Can Musons el 2012 i seu de la Fundació Festa Major, però es va perdre l’espai de guarniments.
Ara, tenint en compte que l’Ateneu de Fabricació del carrer Perill, on hi havia hagut anys enrere un parc de jocs infantils i una empresa d’arts gràfiques, es volia orientar cap a la tradició tèxtil de Gràcia i també els guarnits festius, la cessió temporal és satisfactòria per a les dues parts i s’ha concretat només per a un període de sis mesos. El Districte té prevista la reactivació de l’Ateneu de Fabricació a la tardor i compta que ja haurà acabat de definir els usos de l’espai.
Fonts municipals han explicat que des del Districte s’ha entès que l’Ateneu de Fabricació serà, en un futur, un espai molt relacionat amb la creativitat, i pel Districte, creativitat és sinònim de Festa Major de Gràcia. “Volem donar un ús transitori a aquest espai, i qui millor que la Fundació Festa Major per fer-ho”, han apuntat aquestes fonts. La junta de la Fundació ha explicat aquest dijous l’acord a les comissions de carrers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *