Un centre de documentació online reunirà l’obra completa de Gato Pérez

p12f1El proper dilluns 11 d’abril Gato Pérez hagués fet 66 anys. A partir d’aquell dia veurà la llum Gatoperez.cat, un centre documental de la música i l’obra de l’artista, un patrimoni digital que reunirà tota la seva trajectòria. Un projecte que la seva filla, Jessi Pérez, va iniciar el 2014: “És un treball molt exhaustiu i ens fa molta il·lusió presentar-lo a Gràcia”. La celebració de l’aniversari també inclou el passi del documental de Ventura Pons ‘El gran gato’, en cartellera a partir del divendres 16 als cinemes Texas.

No es podia celebrar d’una altra manera: en un cinema popular, on hi anàvem de petits, a prop de la comunitat gitana, i amb els amics de tota la vida”. Jessi Pérez no amaga l’emoció que li resulta estrenar el projecte Gatoperez.cat en el dia que el seu pare hagués fet 66 anys, l’11 d’abril. Ni tampoc la il·lusió de fer-ho acompanyada per Ventura Pons als Texas, i amb la projecció del documental ‘El gran gato’.
La festa de dilluns és conseqüència del treball que Pérez va iniciar el 2014 quan va començar a configurar el projecte de recull i digitalització de l’obra completa del seu pare. “Vaig trucar al Ventura perquè necessitava informació per a la web i ell feia dies que li rondava la idea de reposar el documental”, confessa Pérez. Professional de la música i vinculada a la Troba Kung-Fu, es va llençar de cap a la creació del que considera “patrimoni de la música”. Amb una subvenció de l’SGAE i de l’Ajuntament de Brcelona, Gatoperez.cat ja està llesta per veure la llum, tot i que encara faltaran abocar més dades. “Serà una web viva i molt exhaustiva, perquè a més de tota la seva discografia també hi ha material inèdit, dibuixos i textos que va escriure. A part de ser conegut per la rumba, el Gato era un teòric”, explica Jessi Pérez. L’acte de dilluns als Texas, programat a les deu de la nit, pretén ser un homenatge a la figura del genial compositor. ‘El gran gato’, estrenat al 2002, “és un testimoni sobre la lluita i les ganes de viure de tota una generació”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *