Gràcia ratificarà el rebateig de Joan Carles I per Cinc d’Oros amb més aval que el 2012

p05f1Quatre anys després de l’aprovació en el ple del districte del llunyà 3 de maig de 2012 però ni un mes més després de la previsió que va fer a inici de mandat (vegeu núm. 590), la ponència de nomenclàtor de l’Ajuntament ha aprovat aquest dimecres el canvi de nom de la plaça Joan Carles I pel nom popular de Cinc d’Oros. Si el 2012 la proposta va arrencar amb els vots a favor d’ICV-EUiA i PSC i les abstencions de CiU i ERC, ara s’hi afegeix la CUP.

Amb la mateixa oposició del PP i l’afegit no de Ciutadans, el canvi de nom de la plaça Joan Carles I, a la confluència del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal, porta d’entrada a la Vila, ha començat a caminar aquesta setmana i dissabte el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello ho anunciarà oficialment en l’anomenada Festa de la República als Jardinets.

Ho va avançar dimecres al vespre el periodista Jordi Bes al diari Nació Digital i ho confirmaven fonts del districte el mateix vespre: ara la ponència de nomenclàtor de Barcelona remetrà la iniciativa al grup de treball de nomenclàtor de Gràcia, que es convocarà el 26 d’abril, i allà es visualitzarà que la proposta té un suport encara més ampli que el de fa quatre anys. Si bé és cert que la idea de Cinc d’Oros rep el suport de Barcelona En Comú, que fa seva la idea del passat mandat d’ICV-EUiA, el PSC de Gràcia no es mourà del sí, ERC passarà de l’abstenció al sí i CiU i la CUP, sense fer cavall de batalla per Cinc d’Oros, completaran el recolzament amb l’abstenció d’aleshores dels nacionalistes i el sí de l’esquerra independentista.

El pròxim pas de l’Ajuntament és més complex que el canvi de nom: s’ha de retirar el segell monàrquic i es preveu recuperar el medalló de Pi i Margall, escurçar l’obelisc per adequar-lo al projecte original. La reinstal·lació de l’estàtua de la República quedarà del tot descartada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *