La pressió immobiliària ara assetja bodegues històriques

p01f1Gairebé un any després que la llibreria Casa Anita denunciés ‘mòbbing’ immobiliari per part dels propietaris del seu edifici, un altre cas de comerç històric de la Vila, el de la bodega Marín, posa en evidència les pressions d’algunes promotores que han reformat habitatges antics en pisos de luxe. La bodega de Milà i Fontanals de moment no ha fet cap moviment però té molt clar que no pensa anar enlloc.

No és el primer cas. Els dos més recents van tenir gran ressò mediàtic: la campanya de Casa Anita va aconseguir frenar les intencions de l’empresa perquè abandonés el local que la llibreria infantil i juvenil té al número 14 del carrer Vic; i el cas de la Paquita (veure l’Independent 605) va generar un intens debat a les xarxes socials després de la denúncia de l’Oficina d’Habitatge. Els baixos del seu edifici, en el 72 de Milà i Fontanals, estan ocupants des de fa més de 26 anys per la bodega Marín, que viu aquests dies un enfrontament amb la promotora immobiliària Elix, compradors l’any passat de l’edifici per convertir-lo en pisos “amb encant”.

Segons els propietaris de la bodega, la immobiliària pretén incrementar-los el lloguer actual i es nega a arreglar els problemes d’humitat i altres desperfectes que té el local, unes millores que haurien d’anar a càrrec dels propietaris. Fa mesos que viuen en un continu estira i arronsa però els gerents de l’emblemàtic comerç confien en què arribaran a una entesa. També saben que compten amb el suport de veïns i entitats del barri. Precisament els veïns han denunciat que la reforma ha acabat amb dos elements de gran valor històric de l’immoble: la porta de ferro de l’entrada i el fresc que hi havia al sostre del vestíbul.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *