Premis Vila de Gràcia: festival Cervera i bronca entre les entitats

20160420_202359El lliurament dels Premis Vila de Gràcia 2015 s’ha viscut aquest dimecres de manera agitada, en primer lloc per l’emocionat discurs del llegendari activista catalanista i dirigent excursionista Joan Cervera, que ha criticat sorneguerament la Gràcia “on tot canvia” i ha deplorat “l’estafa” de l’Europa que tanca la porta als refugiats. Però la brega ha acabat dominant uns premis que en vint-i-una edicions no s’han escapat encara del consum intern i encara ha anat a pitjor enguany per la solució salomònica del jurat, dividint la categoria de defensa de les llibertats nacionals (per al Casal Corpus com a impulsors de l’obra El Rellotger de Gràcia) en una altra categoria en defensa de la llengua catalana (per a Enric Sunyol, director de la mateixa obra). Sunyol ha considerat “injust” que s’atorgui el premi a l’obra “a una sola entitat” de les desenes que hi van participar i ha reivindicat que “jo sóc l’únic culpable de fer aquell espectacle”. Al final de la gal·la, més entre bambalines, la decisió final del jurat d’atorgar el premi d’honor col·lectiu als Trabucaires en lloc de fer-ho més genèricament a les entitats que organitzen La Revolta de les Quintes ha provocat crits i amenaces de dimissió dels organitzadors de la representació, que enguany fa deu anys. La reivindicació de la Coordinadora d’AMPA contra el dèficit de places de P-3 i per l’Institut Vallcarca ha quedat en un segon pla. Relació de tots els premiats en el número 618 de l’Independent. [FOTO: Joan Cervera, amb la seva filla i la seva dona, i darrere els organitzadors de la Revolta de les Quintes]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *