El violador del cúter, detingut per una gravació al carrer Cardedeu, fita principal de l’any policial

violador cuter 1Trenta anys després del violador de l’Eixample, Francisco López Maíllo, o setze després del cas aïllat -i sense resoldre- de l’assassí i violador de Maria de los Ángeles Chiván, els Mossos d’Esquadra van aturar a temps el passat 14 d’octubre un episodi de la crònica negra de Gràcia que podia haver anat a més. La investigació va accelerar-se a partir de la gravació d’una càmera de seguretat d’un establiment privat del carrer Cardedeu.

Agents de la unitat regional dels Mossos, amb seu a la comissaria de les Corts, van detenir a Gràcia l’anomenat violador del cúter. “És un dels delictes resolts més importants de l’any anterior”, va apuntar aquest dijous en la comissió de seguretat del districte l’inspector cap Ricard Fernàndez. La comissaria de Gràcia va participar en el treball de camp desplegat un cop llançada l’alerta. “Va suposar molta feina i molt d’esforç”, ha afegit el sotsinspector Jordi Giné.

La detenció és una de les 407 del balanç de l’any policial a Gràcia, però no es va fer a partir de la càmera de videovigilància d’un banc, com van apuntar fonts policials inicialment, perquè al carrer no n’hi ha cap, sinó des de l’aparell de control d’una clínica veterinària que enregistra l’espai públic en direcció al passeig de la Mare de Déu del Coll. Per allà es passejava Diego Nicolàs R. C., en sentit ascendent, cap endins del carrer Cardedeu, en una de les zones tranquil·les i residencials de Penitents, quan va ser captat per la gravació. En només dos mesos, entre desembre del 2013 i gener del 2014, havia protagonitzat tres agressions sexuals, dues de les quals al districte: una a Penitents i l’altra a Turull.

inalment a Gràcia en va cometre quatre, un en grau de temptativa. “Totes les que apareixen per delictes de caràcter sexual”, conclou Mossos. En el balanç, fet per Mossos i Guàrdia Urbana, s’ha registrat un augment del 3,1% de delictes, sobretot robatoris amb força contra el patrimoni.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *