Gran de Gràcia es tancarà al trànsit des del maig un cop al mes i almenys 12 dies l’any

IMG_20160421_121712Gran de Gràcia serà peatonal el pròxim 7 de maig i, en una primera fase que servirà de prova pilot, un cop al mes i almenys 12 dies l’any. El Districte només ha trigat sis setmanes a desencallar els esculls a l’ambiciós projecte que, tal com va avançar L’Independent el passat 4 de març (vegeu número 612), permetrà tancar el trànsit de manera sovintejada i no excepcional com fins ara s’havia fet amb les dues diades de comerç al carrer i el Dia sense Cotxes de l’any passat.

La mesura de govern, que obligarà la resta de grups municipals a posicionar-se en el pròxim ple del 4 de maig, s’ha presentat aquest dimarts en comissió consultiva i contempla també com a antecedents favorables al canvi l’existència de les superilles al nucli històric i el tancament ja habitual de Travessera de Gràcia els dissabtes a la tarda. “Volem debatre sobre la pràctica”, ha apuntat el portaveu de l’equip de govern, Robert Soro, a aquest setmanari, sense amagar que aquesta primera fase pot avançar cap a una segona de més ambiciosa si s’avalua amb èxit.

El plantejament, un cop superat l’escull de la manca d’una dotzena d’efectius de la Guàrdia Urbana que eren necessaris per executar el tancament, contempla la creació d’un costum que té com a objectiu inicial “recuperar espai per al vianant, reduir vehicle privat, facilitar la diversitat d’usos, afavorir el comerç, reduir la contaminació”. Abans de Nadal la idea ja es va transmetre a l’Associació de Comerciants del carrer Gran.
L’execució es farà el primer dissabte de cada mes, de 17h a 21h, per un període inicial que anirà de maig del 2016 a maig del 2017 i s’acompanyarà d’un pla de mobilitat “per a la millora de la convivència del trànsit per als vianants”. El 7 de maig, com a diada del comerç, l’horari serà més extens, de 10h a 21h, i al setembre hi podria haver dues dates, tenint en compte que el 22 -un dijous- serà el Dia sense Cotxes. El tall de trànsit mensual, de fet, es farà com es va fer el Dia sense Cotxes, per Príncep d’Astúries. Al carrer tallat s’hi instal·laran jocs infantils, fires solidàries, esports, dansa i cultura popular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *