El Districte vol un canvi total de disposició de les terrasses a Virreina, Revolució i Nord

p06f1El pla de terrasses ha entrat aquesta setmana definitivament en matèria de transformació amb la proposta del Districte, en el marc de la segona reunió temàtica celebrada dilluns al CAT, que promou un canvi total de disposició sobretot a les places de la Virreina, Revolució i Nord i una possible pèrdua de taules i cadires general però significativa a la plaça del Sol. El Districte no vol superar el 10% d’ocupació i vol esponjar l’espai per cadira d’1,5 metres quadrats a 2 metres per 1,5 metres.

La presentació dels detalls tècnics va provocar dilluns una batalla dels restauradors contra el Districte, encara que la cosa es va calmar en el treball de grups. “Volem que tot el que passi a les places sigui similar”, deien els tècnics municipals. “No volem el criteri del tot igual; no volem places McDonald’s”, responien els amos de les terrasses. “Vostè creu que anem cap al McDonald’s, jo crec que, si no ho evitem, anem cap a Lloret”, concloïa un cap tècnic. Entre el 28 d’abril i l’11 de maig es fan debats particulars per a cada plaça.

Plaça del Sol. 12,5% d’ocupació. Com en la darrera reordenació dels anys noranta, a Sol és on pinten més bastos. Deu terrasses i la idea inicial d’alliberar espai entre elles i alhora facilitar el pas dels vianants en Diagonal, sobretot des del carrer Planeta. Tothom dóna per fet que es perdran taules i cadires.

Plaça de la Vila. 9% d’ocupació. Amb sis terrasses i un quiosc, la diagnosi a Vila planteja un allunyament més acusat de taules i cadires respecte del mobiliari urbà i l’obertura d’almenys quatre espais per facilitar el pas en diagonal (des de Sant Domènec i Penedès) i en lateral (eliminant alguna plaça de càrrega i descàrrega o fent més permeable l’espai de motos).

Plaça de la Virreina. 7% d’ocupació. Amb tres terrasses, el principal problema que hi veu el Districte és la disposició horitzontal, que al seu parer envaeix espai de travessa. Salvant algun pàrquing, l’opció és verticalitzar els tres vetlladors

Plaça de la Revolució. 7% d’ocupació. Hi ha cinc terrasses i és la plaça que més problemes genera en la convivència entre taules i cadires i els bancs públics, que queden gairebé anul·lats o a sobre de l’espai de negoci. El Districte proposa un canvi radical: tots els vetlladors a la banda Llobregat de la plaça. El quiosc anirà fora.

Plaça Rovira. 4,5% d’ocupació. La plaça més tranquil·la de les clàssiques té dos vetlladors i un únic problema en la diagnosi: la dificultat de pas per un estrangulament a la part sud entre el pàrquing de bicis i una de les terrasses. Només es proposa un cert desplaçament i potser un canvi de lloc de les bicis.

Plaça del Nord. 2% d’ocupació. Les dues terrasses acumulades a la banda del carrer Alzina poden reordenar-se de forma allargassada des d’on son cap al centre de la plaça.

Plaça del Diamant. 1,4% d’ocupació. La plaça del refugi i de la Colometa, tot i la quantitat d’espais de degustació que té, només té una terrassa i la proposta no preveu tocar-hi res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *