L’Univers i Patronat Domènech sumen la majoria del dèficit en escola pública

IMG-20160427-WA0010Ha tornat a passar. La preferència per l’escola pública al districte és un fet, i així ho demostren els números resultants del període de preinscripció d’educació infantil: de les 325 places ofertades de P3, 106 famílies es queden fora de la primera opció. L’Univers -tot i les dues línies que havien de servir per solucionar el dèficit- centra la màxima demanda, amb 130 sol·licituds per les 50 disponibles. La Coordinadora d’AMPA confirma una línia ‘bolet’ a Turó del Cargol.

Un nou front s’ha obert aquesta setmana en l’àmbit educatiu, tot i que és un vell conegut a Gràcia: el desequilibri entre oferta i demana de places públiques d’infantil, que deixa fora de la primera opció més d’un centenar de famílies. El Consorci d’Educació farà públiques les dades de la preinscripció aquest mateix divendres, però les xifres recopilades per aquest setmanari centre per centre coincideixen amb l’avís que la Coordinadora d’AMPA va fer fa uns dies. Patronat Domènech, amb un excedent de 19 places, i l’Univers, amb 80, són els centres públics més sol·licitats. Fonts de la Coordinadora confirmen que Turó del Cargol tindrà un curs bolet que haurà d’absorbir una part de les famílies. El fenomen dels bolets en els col·legis de la Vila tampoc no és nou, com denunciava la Plataforma Escola Pública ara fa tot just un any. Ara, famílies de diversos barris que s’han quedat sense la primera opció han començat a organitzar-se i convoquen una assemblea aquest divendres al Parc de la Ciutadella.

Però el dèficit d’oferta pública no és només un problema de primària. “Moltes famílies, per exemple del Reina Violant, s’han quedat fora de l’IES Menéndez i Pelayo, i com no pertany a Gràcia, ja no és un problema de districte”, explica Martina Gasull, membre de la Coordinadora d’AMPA. “Per això seguim reivindicant l’IES Vallcarcaa”, afegeix.

La setmana també ha tingut un altre moment destacat, dimecres a la plaça de la Vila, amb el boicot a les proves de 3er que han dut a terme 120 infants de les escoles l’Univers, Patronat Domènech, Pau Casals, Poveda, Reina Violant i Turó del Cargol. L’acció reivindicativa, organitzada per les pròpies famílies i impulsada i recolzada per la Xarxa d’Escoles Insubmises, la Coordinadora d’AMPA i l’Assemblea Groga, ha inclòs activitats alternatives a les proves, com ara tallers o la visita al Districte. Els dies 4 i 5 de maig es realitzaran les proves a 6è, i ja s’estan preparant accions similars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *