L’Heliogàbal es planteja tancar el bar fins que pugui fer concerts de nou

p13f1Sense la programació de concerts l’Heliogàbal no és sostenible. Això és el que asseguren ara els seus responsables, tot i que van anunciar al març la seva intenció de reprendre els concerts després de l’anunci fet per l’Ajuntament amb la nova normativa de música en viu. En espera de l’acord amb el Districte que els permeti ampliar l’aforament, l’Helio es concentra en el Festigàbal, que repeteix als Jardins de la Sedeta, i ja té els primers confirmats del cartell: Les Sueques i Los Ganglios.

El futur de l’Heliogàbal penja d’un fil. El local de Ramon y Cajal es planteja tancar temporalment fins que pugui tornar a programar concerts. “No podem aguantar econòmicament a mig gas i no podem fer l’activitat que nosaltres volem fer, que és programar música en directe. Estem fent el panoli”, explica Artur Estrada, un dels membres de l’equip i programador de l’Heliogàbal.
De fet, l’espai no pograma concerts des del gener per por a més sancions de la Guàrdia Urbana per superar l’aforament. Això li ha costat una multa de 18.000 euros que s’ha aconseguit pagar amb la solidaritat del concert que aquest passat dijous ha congregat unes 1.000 persones a Razzmatazz amb Mishima, Za! i Pony Bravo com a cartell.

L’única alternativa al tancament és que l’ajuntament signi la circular que permetrà la música en viu a tots els bars i que va anunciar el govern d’Ada Colau al març. “Cada setmana s’obre una escletxa però la circular no s’acaba de signar mai. Aquesta setmana ens han dit que és imminent”, diu Estrada. També tenen agendada una reunió amb el Districte la setmana vinent per intentar tancar un acord que permeti a l’Helio ampliar l’aforament. “Estem esperançats en trobar una solució. L’Institut de Cultura té molt interès en que puguem mantenir la nostra activitat que ens fa diferents a la resta de locals i tenim molts grups esperant poder tornar a tocar a l’Helio”, assegura Artur Estrada.

A l’espera de l’acord amb l’administració, el que sí que està assegurada és una nova edició a La Sedeta del Festigàbal per Festa Major, amb grups confirmats de Los ganglios i Les Sueques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *